De 22-jarige Danjuma werd vorige zomer door blauw-zwart overgenomen van de Nederlandse tweedeklasser NEC Nijmegen. Hij speelde vorig seizoen 24 wedstrijden voor Club Brugge, waarin hij zes keer scoorde en vier assists gaf, en debuteerde eveneens voor Oranje. Afgelopen weekend stond hij nog in de basis tegen Waasland-Beveren.

Bij The Cherries ondertekende Danjuma een "langdurig contract", zo meldden de Engelsen. "Bournemouth is een heel mooie stap vooruit", zegt Danjuma op de website van zijn nieuwe werkgever. "De Premier League is een prachtige plek om te voetballen, zeker in een club als deze. De voorbije 24 uur waren wat gek, maar ik ben blij hier te zijn en hoorde alleen maar positieve dingen over het team. De manier waarop de ploeg speelt past bij mijn stijl. Ik hou van aanvallen en kan niet wachten om te starten."

© AFC Bournemouth via Getty Images

Over de transferprijs is niet gecommuniceerd. Club zou tussen 15 en 18 miljoen euro ontvangen, een deel van dat geld (zo'n 10 procent) is bestemd voor NEC. Eerder deze zomer verkocht blauw-zwart aanvaller Wesley voor een recordbedrag van 25 miljoen euro aan Aston Villa.

(BELGA)

De 22-jarige Danjuma werd vorige zomer door blauw-zwart overgenomen van de Nederlandse tweedeklasser NEC Nijmegen. Hij speelde vorig seizoen 24 wedstrijden voor Club Brugge, waarin hij zes keer scoorde en vier assists gaf, en debuteerde eveneens voor Oranje. Afgelopen weekend stond hij nog in de basis tegen Waasland-Beveren.Bij The Cherries ondertekende Danjuma een "langdurig contract", zo meldden de Engelsen. "Bournemouth is een heel mooie stap vooruit", zegt Danjuma op de website van zijn nieuwe werkgever. "De Premier League is een prachtige plek om te voetballen, zeker in een club als deze. De voorbije 24 uur waren wat gek, maar ik ben blij hier te zijn en hoorde alleen maar positieve dingen over het team. De manier waarop de ploeg speelt past bij mijn stijl. Ik hou van aanvallen en kan niet wachten om te starten."Over de transferprijs is niet gecommuniceerd. Club zou tussen 15 en 18 miljoen euro ontvangen, een deel van dat geld (zo'n 10 procent) is bestemd voor NEC. Eerder deze zomer verkocht blauw-zwart aanvaller Wesley voor een recordbedrag van 25 miljoen euro aan Aston Villa.(BELGA)