Club Brugge Vrouwen speelt een topduel

Redactie KW

Club Brugge Vrouwen kan komend weekend een mooie stap zetten richting de titel. Blauw-zwart maakt dan de verplaatsing naar eerste achtervolger DVK Egem, dat met twee wedstrijden meer gespeeld vijf punten minder telt.

De voorbije twee weken stond er geen competitie op het programma voor Club Brugge. “In die twee weken hebben we goed getraind en konden we dat dus op fysiek vlak goed compenseren, al hadden we liever een wedstrijd gehad om ons voor te bereiden”, geeft Katinka Dubois eerlijk toe. “Maar desondanks kenden we twee heel goede trainingsweken. Nu is het belangrijk dat we geen punten meer laten liggen.”

In de 5-2-zege in de heenwedstrijd tegen DVK Egem, de komende tegenstander van Club, kwam Katinka Dubois driemaal tot scoren. “We functioneren vaak beter tegen ploegen die willen voetballen. Dat is tegen Egem het geval. Ik ben er dan ook zeker van dat de supporters een mooie wedstrijd mogen verwachten. Ook Egem zal er alles aan doen om te winnen, omdat het voor hen ook wel moet. Ik verwacht een goede match met een gezonde portie strijd. Als zij komen, zullen ze ook ruimtes weggeven. Wij zijn niet afhankelijk van één speelster. Iedereen scoort bij ons.”

“Zelf scoorde ik ook al 24 goals. Dat is waarschijnlijk mijn beste aantal tot nog toe”, vervolgt Katinka, die aan haar tweede seizoen bezig is bij Club Brugge. “Op tactisch vlak en qua positiespel heb ik in die twee seizoenen veel bijgeleerd. Ik had nood aan een stap hogerop. Ik moest me opnieuw bewijzen. En ook hier ging het er vrij snel familiair aan toe.”

Volgend seizoen hoopt de aanvallende middenveldster samen met Club de stap naar eerste te zetten. “Niemand gaat voor minder. Onze laatste wedstrijd tegen Ruddervoorde wonnen we met 12-0. Dat is niet leuk. Ook dit seizoen waren we al klaar om de stap naar eerste nationale te zetten. Ik kijk er heel hard naar uit, al wordt het misschien moeilijk combineerbaar. Volgend jaar begin ik te werken als kine, maar dat zien we volgend seizoen dan wel.” (BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.