Cercle Brugge kan niets rapen op Anderlecht

Amaud Lusamba verdedigt op Zakaria Bakkali. © (Foto Belga)

Groen-zwart verliest met 4-2. Irvin Cardona maakt bij zijn terugkeer en zijn debuut in de hoogste klasse twee goals in vijf minuten.

Na de interlandonderbreking moest Cercle Brugge met een pak geblesseerden en afwezigen naar Anderlecht. De aangepaste basiself kon er tijdens de eerste helft weinig van bakken en stond al bij de rust met 2-0 in het krijt, na twee doelpunten van Dimata voor de thuisploeg. De belofte-international deed er kort na de rust nog een derde goal bij. Meteen een hattrick voor de gewezen spits van KV Oostende.

Groen-zwart moest tot dan de wedstrijd ondergaan en kon daar met de helft zoveel balbezit als Anderlecht weinig tegenover zetten. Men moest rekenen op missers bij de thuisploeg zoals bij doelman Didillon die in het eerste half uur onder een hoge bal doorging en de mee opgerukte Ueda een kans liet liggen.

Na een klein uur werd de geblesseerde Dimata bij de thuisploeg vervangen door Santini en dat bood perspectieven voor Cercle en vooral voor de ingevallen Cardona die zijn debuut maakte in de hoogste klasse, al maakte Gerkens er eerst wel nog 4-0 van.

Cardona bracht met twee goals in vijf minuten opnieuw spanning in de wedstrijd. Het was Mercier die de bal met veel moeite tot bij de spits kreeg, maar die kon toch milderen. Kort nadien verspeelde Trebel de bal aan Mercier en Cardona kon alleen op doel afgaan. Hij maakte er mooi 4-2 van. Even voorbij het uur kwam de ingevallen Kylian Hazard met een afstandschot zelfs bij de 4-3. Didillon had een knappe redding in huis. Een kwartier voor het einde stond de doelman van Anderlecht ook pal op een schot van Cardona.

Paars-wit nam in het slot de match opnieuw wat meer in handen en het geloof bij Cercle viel weg, al was Etienne in de toegevoegde tijd met een kopbal op een voorzet van Hazard nog dichtbij de aansluitingstreffer. Cercle kan moed putten uit het laatste halfuur en ontmoet zaterdag in eigen huis KV Kortrijk, zij het zonder de geschorste Taravel die tegen zijn vijfde gele kaart aanliep. Anderlecht komt in het klassement op drie punten van Club Brugge en blijft op zes punten van KRC Genk.

Doelpunten: 8′, 32′ en 52′ Dimata 1-0, 2-0 en 3-0, 54′ Gerkens 4-0, 56′ Cardona 4-1, 59′ Cardona 4-2.

Cercle Brugge: Nardi, Vitinho, Ueda, Taravel, Omar, Hoggas, Koné, Mercier, Lusamba (54′ Cardona), Bongiovanni (61′ Hazard), Tormin (82′ Etienne).

Gele kaarten: 21′ Taravel, 28′ Lusamba, 70′ Vitinho, 75′ Omar.