Axel Harinck verbrak contract bij Harelbeke en keert terug naar Menen

© VDB
Redactie KW

Axel Harinck zal de wedstrijd Harelbeke – Menen zondag vanuit de tribune volgen. Harinck verbrak onlangs in onderling overleg zijn contract bij Harelbeke omdat club en speler niet meer op dezelfde golflengte zaten. Hij gaat na dit seizoen terug naar Menen, de club die hij eind vorig seizoen verliet. We stelden hem vijf vragen.

1. Het was al eerder bekend dat je terug naar Menen zou trekken?

“Ik vertrok bij Menen toen er daar een echte leegloop aan de gang was. Harelbeke leek een goede oplossing en samen met nog enkele andere spelers (Gianni Derieuw en Gregory Mahau, red.) trok ik naar het Forestiersstadion. Bij Menen heerste op dat ogenblik heel wat onzekerheid over de financiële en sportieve toekomst. Intussen is die onzekerheid verdwenen en is er een gezonde ambitie. Het nieuwe Menen sprak me wel aan en dus koos ik al een paar weken geleden voor een terugkeer.”

2. Maar het contract met Harelbeke werd dus in onderling overleg vroegtijdig verbroken?

“Een tweetal weken geleden hebben we inderdaad die beslissing genomen. Goed, dat zijn nu eenmaal dingen die gebeuren in het voetbal. (Harinck lag volgens KRC-insiders niet echt goed in de groep en zou ook afspraken niet altijd hebben nagekomen, red.) Laat het mij een samenloop van omstandigheden noemen.”

3. Intussen staat er weer een structuur bij de grensclub, nadat de club vorig jaar stervende leek?

“Ze zijn inderdaad met een nieuw project bezig en ik kon me daar wel in vinden. Het enthousiasme is er opnieuw, zelfs al staan er nu enkele nieuwe mensen aan het bewind. Er zijn ook al enkele spelers aangetrokken met het oog op volgend seizoen en hopelijk gebeurt dat in de tweede amateurliga.”

4. De hoop is bij Menen weer opgeflakkerd als het over het behoud gaat?

“Ik zag Sporting Menen al een paar keer aan het werk en ik moet wel zeggen dat ze beter zijn dan iedereen vooraf had gedacht. Voor aanvang van het seizoen leek de eerste daler immers al gekend, maar ze hebben nog een redelijk programma voor de boeg en spelen nog vaak tegen ploegen uit de onderste helft van de klassering. Het zou voor de hele club een enorme opsteker betekenen mocht het team het behoud afdwingen. En die stunt zit er zeker nog in.”

5. Welke wedstrijd krijgen we volgens jou te zien komende zondag?

“Bij Harelbeke zijn er wel nog altijd een aantal geblesseerden en daarom wordt het moeilijk voorspellen hoe de wedstrijd gaat verlopen. Bij Menen zijn ze zich ervan bewust dat ze elke wedstrijd moeten knokken. Ze tankten de voorbije weken vertrouwen en dat zou dus wel eens een spannende wedstrijd kunnen geven komende zondag. Ik ga alvast wel kijken.” (MCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.