Uniek: àlle vijf de Roeselaarse voetbalclubs spelen de eindronde!

De vijf Roeselaarse clubs haalden allen de eindronde.
Wouter Vander Stricht

De loting voor de provinciale eindronde vond plaats in ‘t Bourgondisch Kruis, ook al in Roeselare. Meer bepaald in het centrum van Beveren. Opvallend is dat de vijf Roeselaarse club allen de eindronde betwisten. KSV Rumbeke (1) treedt aan in de de interprovinciale eindronde, Club Roeselare (2B) doet een gooi om naar eerste provinciale te promoveren, Dosko Beveren en KSV De Ruiter (beiden 3B) willen ook een stapje hogerop zetten. SK Roeselare, dat volgend seizoen een flinke kwaliteitsinjectie krijgt vanuit Winkel Sport, pakte op de slotspeeldag een ticket voor de eindronde en mag – te beginnen met de derby tegen SC Wielsbeke – een plaatsje in tweede afdeling (vroeger tweede amateur) zien af te dwingen.

SK Roeselare is razend ambitieus, maar moet het natuurlijk ook stap per stap doen. De promotie naar tweede afdeling zou zeker welgekomen zijn, volgend seizoen komt het geraamte van het team dat momenteel met Winkel Sport in eerste nationale furore maakt, naar Schiervelde.

KSV Rumbeke proefde al van het ‘nationaal voetbal’ en heeft nu via de interprovinciale eindronde opnieuw de kans om te stijgen. Maar dat belooft niet simpel te worden, er zijn 14 deelnemers en slechts 1 of 2 ploegen zullen mogen promoveren.

Club Roeselare was in tweede provinciale lange tijd de uitdager van kampioen KVC Zwevegem Sport, maar kende vervolgens een dipje. Maar in de eindronde begint alles vanaf nul, door het aantal extra stijgers zijn de kansen om te stijgen niet gering.

Dosko Beveren en KSV De Ruiter moesten in de competitie de duimen leggen voor EVC Beselare, maar mogen het nu allebei thuis opnemen tegen respectievelijk RC Waregem B en Dosko Kanegem. Winst in de eerste wedstrijd betekent zo goed als zeker de promotie.

Lees hier alles over de loting van de eindronde in het provinciaal voetbal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier