SK Roeselare en SC Wielsbeke nemen het tegen elkaar op in de eindronde van derde afdeling Voetbal Vlaanderen

Janis Coppin drukt hier af namens SK Roeselare, hij scoorde de enige goal op Schiervelde tijdens de derby voor de competitie. © VDB
Wouter Vander Stricht

De twee West-Vlaamse deelnemers aan de eindronde in derde afdeling Voetbal Vlaanderen zijn aan elkaar gekoppeld. Het thuisvoordeel is voor SK Roeselare. De winnaar van dit duel mag de verplaatsing maken naar de winnaar van de wedstrijd tussen Berg en Dal en Avanti Stekene.

SC Wielsbeke was al zeker van deelname aan de eindronde na winst van de eerste periode, toen nog onder leiding van Dieter Lauwers. De oefenmeester maakte in december de overstap van Wielsbeke naar reeksgenoot SK Roeselare. Via het klassement kon SKR nu ook een plaatsje in de eindronde afdwingen. Het wordt dus nu ook in de eindronde een wedstrijd met extra pigment. De wedstrijd is – onder voorbehoud van een andere overeenkomst tussen beide teams – ingepland op zondag 5 mei om 15 uur.

De winnaar moet het op verplaatsing opnemen tegen de ploeg die zegeviert in het treffen tussen Berg en Dal en Avanti Stekene. Berg en Dal werd tweede in de B-reeks van derde afdeling, op ruime afstand van kampioen Eendracht Termien. Avanti Stekene is dan weer een bekende, de ploeg eindigde vijfde op twee en vier punten van respectievelijk Roeselare en Wielsbeke. Die wedstrijd is ingepland voor donderdag 9 mei om 15 uur.

Twee keer 1-0, twee keer zege voor Dieter Lauwers

De volgende ronde, de finale en de wedstrijd onder de verliezers van de tweede ronde, van deze eindronde met acht teams wordt gespeeld op zondag 12 mei om 15 uur. Het is nog niet duidelijk hoeveel teams er zullen promoveren. Wellicht minstens drie, maar er zijn nog wat licentieperikelen in de reeksen boven derde afdeling die een invloed kunnen hebben op dat aantal. Maar het ziet er dus naar uit dat de winnaar van het West-Vlaamse treffen grote kans maakt op promotie.

Nog dit: in de competitie wonnen beide teams thuis met 1-0 deze West-Vlaamse derby. Dieter Lauwers, was dus telkens de winnende coach.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier