KSV Rumbeke en Sassport Boezinge kennen tegenstanders in de interprovinciale eindronde

KSV Rumbeke en Sassport Boezinge, hier in een onderling duel in de competitie, ontlopen elkaar in de eerste rondes van de interprovinciale eindronde. © VDB thieu Vlieghe van boezinge voorz
Wouter Vander Stricht

Er werd maandag ook geloot voor de interprovinciale eindronde, eersteprovincialers KSV Rumbeke en Sassport Boezinge kennen hun tegenstanders. In de derde ronde kunnen ze tegen elkaar uitkomen.

West-Vlaanderen vaardigt ‘slechts’ twee teams af voor de eindronde. Het had recht op drie tickets, maar enkel KSV Rumbeke en Sassport Boezinge vroegen de licentie voor derde afdeling VV aan. Kampioen KSV Diksmuide en vice-kampioen WS Lauwe kregen elk een rechtstreeks promotieticket.

De loting is ondertussen bekend. De eerste ronde wordt in principe afgewerkt op zondag 5 mei. KSV Rumbeke speelt thuis tegen Haasdonk. Het team werd derde in eerste provinciale Oost-Vlaanderen. Sassport Boezinge speelt de eerste wedstrijd ook thuis tegen KFC De Kempen Tielen-Lichtaart, derde uit de eerste provinciale Antwerpen.

Tegenstanders tweede ronde

Bij winst trekt KSV Rumbeke naar de winnaar van Wijgmaal en Antonia. Wijgmaal werd negende in eerste provinciale Vlaams Brabant, maar is daar een van de twee teams die een licentie aanvroeg. Antonia (uit Zoersel) werd tweede in eerste provinciale Antwerpen.

Sassport Boezinge mag het in de eventuele tweede ronde opnemen teegen Bree-Beek, dat in de eerste ronde werd vrijgeloot. Bree-Beek werd na Achel tweede in eerste provinciale Limburg.

De tweede speeldag wordt afgewerkt op donderdag 9 mei, de verdere rondes op zondagen 12 en 19 mei. Er zijn 14 deelnemers in de eindronde, waarvan minstens één ploeg mag promoveren. Naar gelang de afloop van licentieperikelen van hoger spelende clubs kunnen dat er nog meer worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier