De Binks organiseren een Last Man Standing voor het goede doel: “De marathonvrouw doet mee”

De Binks organiseren op zaterdag 26 oktober een Last Man Standing. © JS
Redactie KW

Op zaterdag 26 oktober organiseren De Binks, de familieleden die inmiddels al vier keer deelnamen aan de Kom op tegen Kanker Run, een Last Man Standing. Daarbij proberen de deelnemers zoveel mogelijk rondjes te lopen en te wandelen. Ook marathonvrouw Hilde Dosogne komt naar Sint-Eloois-Winkel om mee te lopen.

De familie Vuylsteke nam inmiddels al vier keer deel aan de Kom op tegen Kanker Run. Die vindt volgend jaar in maart in Boom plaats. “Ook De Binks zullen er weer bij zijn. Normaal gezien zelfs met drie ploegen”, aldus Gino Provost. Om te mogen starten, moeten De Binks wel nog hun inschrijvingsgeld ten voordele van het goede doel verzamelen. In het verleden organiseerde de familie al verschillende keren een sneukeltocht, op zaterdag 26 oktober pakken De Binks voor het eerst uit met een Last Man Standing. “Ikzelf ben een lange afstandsloper en zag eens op Strava een dergelijk initiatief passeren. Zo ontstond het idee om zelf zoiets te organiseren”, aldus Gino Provost.

6,7 kilometer

Bij een Last Man Standing wordt een parcours van 6,7 kilometer uitgetekend. De lopers hebben precies een uur de tijd om het parcours af te leggen. Lukt dat niet, dan valt men af. Onder andere Gino zelf en teamgenoot Corneel Clarysse zullen zich wagen aan die sportieve uitdaging. “Het is echt een lastige opdracht om elk uur opnieuw dat rondje af te haspelen. 6,7 kilometer lijkt aanvankelijk te doen, maar na enkele uren beginnen de vele kilometers door te wegen. We zullen afzien, maar we beseffen dat het voor mensen met kanker vaak nog veel moeilijker is om met die ziekte te leven.”

Ook wandelparcours

Met de organisatie van hun Last Man Standing mikken De Binks ook op minder competitieve of minder geoefende lopers. Zij kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om slechts één rondje af te leggen. “Wanneer men dat doet, maakt niet uit. Het belangrijkste is dat we mensen aan het sporten brengen. Daarnaast pijlen we ook een parcours van 4,3 kilometer voor de wandelaars uit. Onder andere Binks DriesMacko Vuylsteke en Steven Soens zullen hier zoveel mogelijk kilometers proberen te wandelen”, aldus Gino. Op zaterdag 26 oktober zal er van 6 uur ’s ochtends tot 18 uur ’s avonds massaal gelopen worden in de buurt van start- en aankomstplaats De L!NK. “We hopen dat heel veel mensen hun beste beentje voorzetten. Onder andere verschillende leden van De Snelle Lopers, de plaatselijke loopclub, tekenen present.”

Hilde Dosogne

Wie er ook bij zal zijn, is Hilde Dosogne, bekend als de marathonvrouw. “Hilde loopt elke dag een marathon en is een inspiratiebron voor heel wat lopers. Op 26 oktober loopt ze hier vanaf 8 uur haar 300ste marathon van het jaar. Dat is een hele eer voor ons. Ze zal ongetwijfeld heel veel lopers extra motiveren.” Op hoeveel lopers De Binks mogen rekenen, is ook voor hen koffiedik kijken. “We willen er vooral een mooi evenement voor het goede doel van maken. Iedereen kent wel iemand in zijn of haar familie of nabije omgeving die getroffen is of werd door kanker. Door mee te lopen of te wandelen, geef je het onderzoek naar die verschrikkelijke ziekte een duwtje in de rug.”

Spaarvarkentjes

De Binks zullen op 26 oktober enkele spaarvarkentjes plaatsen waar de deelnemers of toeschouwers een vrijblijvende donatie in kwijt kunnen. Daarnaast kan men ook iets drinken aan de bar of smullen van onder andere croque monsieurs. “De opbrengst gaat naar onze deelname aan de Kom op tegen Kanker Run. Het evenement vindt in het voorjaar in de Schorre in Boom plaats. Het wordt onze vijfde editie en dit telkens in een andere provincie”, klinkt het nog enthousiast.