Zege in Sirene Jogging van Middelkerke voor Annelies Deketelaere en Jannes Cottyn

De winnaars van de 10 mijl: Jannes Cottyn uit Oostrozebeke en Annelies Deketelaere uit Hooglede. © FRO
Redactie KW

Meer dan 450 deelnemers voor de 8 en 16 km, plus 130 joggers voor de jogging van 4,5 km boden zich aan voor de jaarlijkse Sirene Jogging in Middelkerke, de voorlaatste wedstrijd van het Kustcriterium.

De ten miles of 16 km kwam niet in aanmerking voor het criterium, maar er was toch schoon volk en veel West-Vlaams talent aan de start. Bij de heren ging de zege naar de 25-jarige Jannes Cottyn, lid van AVMO, uit Oostrozebeke. Hij liep de ten miles in 54′ en won met grote voorsprong op Karel Moerman (Woumen) en Joris Moeyaert (Langemark).

Bij de dames ging de zege voor de vierde keer op rij naar verpleegster Annelies Deketelaere uit Hooglede. Ze won in 1u01’38” met meer dan twee minuten voor op Gwendolyn De Deyne (Maria-Aalter) en de 40-jarige Christine Mox uit Anderlecht, gewezen winnares van de Sirene Jogging.

De 8 km met meer dan 200 deelnemers was wel belangrijk voor het criterium. Bij de heren ging de zege naar Oostendenaar Benny Fischer, die de lastige 8 km liep in 27’14”, ruim voor op criteriumleider Davy Stieperaere (Wevelgem) en Wesley Soors (Knokke). Bij de dames ging de zege voor de tweede keer op rij naar toeriste Tine Diels uit Merksplas. Ze was meer dan een minuut sneller dan Emelie Butseraen uit Oostduinkerke, die op weg is naar haar tweede eindzege in het kustcriterium.

De finale van het Kustcriterium wordt vrijdag 24 augustus, gelopen in Oostende: 6 of 9 km tijdens de strandloop van Vastgoedbox-VVW Outside, dicht bij de Wellingtonrenbaan.

(FRO – foto FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.