Mevrouw Bart Vertenten wil scoren in Midzomerrun in Kortrijk

Hetty Boons is pas een weekje terug in het land na haar huwelijksreis: "Dat het zaterdag zal pieken, is zeker." (foto ELD)
Redactie KW

De zevende Kortrijkse Midzomerrun op zaterdag 22 juni zit in een nieuw jasje. De start en aankomst zijn niet meer in het centrum voorzien, maar aan LAGO Kortrijk Weide. De deelnemers van de 5 en 10 kilometer starten gezamenlijk om 20.45 uur. Een van die deelnemers is Hetty Boons (32) afkomstig uit Marke die er de 10 kilometer voor haar rekening zal nemen. Traditioneel mag Hetty bij de podiumkandidaten gerekend worden.

In januari trad Hetty Boons in het huwelijk met Bart Vertenten, op 25 mei had haar huwelijksfeest plaats. “Meteen daarna vertrokken we op huwelijksreis”, vertelt de goedlachse afstandsloopster.

“We waren een goeie twee weken op het eiland La Réunion, een Frans overzees departement in Afrika ten oosten van Madagaskar. Het is een vakantiebestemming vooral bekend bij wandelaars. Dat hebben we daar dan ook veel gedaan.”

Een weekje niet lopen

“Het was de bedoeling om er minstens een weekje de loopschoenen niet aan te trekken, maar dit hield ik niet vol. (lacht). Als ik niet kan lopen, voel ik me niet goed. Evident was dit allemaal niet, omdat die trainingstochtjes telkens op het strand moesten doorgaan. Ik probeerde zo toch wel wat mijn conditie op die manier te onderhouden. We zijn nu een goeie week terug en daardoor miste ik Kortrijk Loopt! wat ik toch wel een beetje jammer vond.”

“Wat het zaterdag zal worden, is een beetje afwachten. Dat het zal pieken, is zeker. Dit zal een goeie test worden. Stiekem hoop ik toch op een podiumplaats.”

Hetty wil er staan op zaterdag 3 augustus. “Dan staat het Belgisch kampioenschap 10 kilometer op de weg in Lokeren op mijn programma. In september is er het volgende doel, het BK halve marathon in Wevelgem. Ik zou supergraag een chrono van 1 u. 22′ lopen. Daarna beslis ik of ik al dan niet zal deelnemen aan het BK marathon in Eindhoven. Ik heb heel wat mooie uitdagingen in het vooruitzicht”, aldus een ambitieuze Hetty Boons beroepshalve carrièrebegeleider voor topsporters.

Hetty Boons was een heel beloftevolle volleybalspeelster. Als 15-jarige maakte ze al deel uit van de kern bij Wevelgem die in ere-afdeling uitkwam. Ze maakte ook deel uit van de nationale jeugdploeg. Er werd zes op zeven getraind maar haar ambities lagen niet bij het volleybal. “Ik beleefde daar nooit dezelfde passie als die ik nu heb voor het lopen”, legt Hetty uit. (ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.