Gwendolyn De Deyne en Arno Lambrecht winnen Bredene Loopt

Redactie KW

De organisatoren van Bredene Loopt, het Running Team van Bredene Sport, kregen ondanks de bijtende kou meer dan 600 deelnemers aan de start voor hun drie jeugdlopen en drie wedstrijdlopen over 4, 7 en 12 km. Op de lange afstand ging de zege naar Gwendolyn De Deyne en Arno Lambrecht.

Op de korte afstand, 4km, ging de zege bij de dames naar Sophie Tuttens (Meulebeke), voor Sabrina Samaey (De Haan) en Wendy Verschelde (Hamme). Bij de heren toonde Benny Fischer (Oostende) zich sneller dan Steve Bussche (Diksmuide) en de 15-jarige Mathieu Sanders uit Eernegem.

Op de 7 km liep Axana Schaeverbeke uit Maldegem als eerste dame over de streep. Ze won voor veterane Melissa Nobus (Tielt) en Jelena Pollentier uit Oostende. Bij de heren ging de zege naar de Bredense favoriet Jasper Vitse. De jonge scheidsrechter van VKSOO won in 24’30” voor Martijn Hosten en Gert-Jan Joseph (beiden uit Brugge).

Grote aandacht ging uit naar lange afstand, 12 km door duin en strand. Bij de dames won veterane Gwendolyn De Deyne uit Aalter in 55’08”. Ze had ruim een minuut voorsprong op triatlete Charlotte Mensaert uit Middelkerke en bijna twee minuten op Eva Van Eeckhoutte uit Gent. Twee triatleten streden tot op de meet voor de eerste plaats. De spurt werd gewonnen door Kortrijkzaan Arno Lambrecht voor Bredenaar Dennis Dieussaert. Ook de derde plaats ging naar een triatleet. Oostendenaar Benjamin Verlet (12 Beaufort) versloeg Impenaar Alain Geerts en Filip Mortier (Sint-Niklaas). Alle deelnemers kregen na afloop een lekker Blonde Betsy biertje of konden ook kiezen voor warme soep.

(FRO – foto FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.