Bar weer teistert tweede Baekelandt Corrida in Lendelede

Redactie KW

Zaterdag vond de tweede editie van de Baekelandt Corrida plaats, een loopwedstrijd voor jong en oud met start en aankomst op het dorpsplein van Lendelede. Door de neerslag en vrieskou was het parcours hier en daar gevaarlijk glad.

Voor de kids run vielen de weersomstandigheden nog mee. Kort daarna begon de kleine corrida van 3 kilometer in het centrum van Lendelede. Tot slot werd het startschot gegeven voor de grote corrida van 9 kilometer die uit drie rondes bestaat van de kleine corrida.

Maar de corrida had geen geluk met het weer. Door de vriestemperatuur vroor de neerslag aan. Daarom werd net voor aanvang van de grote corrida het parcours uit veiligheidsoverwegingen nog aangepast wegens te gladde plekken op de weg. De aanpassing zorgde er meteen ook voor dat het parcours iets korter werd. Voor degenen die last hadden van koude handen werden er ook handschoenen voorzien door de organisatie.

De barre kou en hevige windstoten hielden de sportievelingen niet tegen om toch in grote getale te komen opdagen. Jong en oud begaf zich vol goede moed naar de startlijn en de organisatoren wisten alles in goede banen te leiden ondanks de moeilijke weersomstandigheden. De bijhorende kerstmarkt kreeg zo ook meteen een winters karakter. Na afloop konden de lopers er zich opwarmen aan de gezellige kerstsfeer.

(RV – foto RV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.