675 lopers aan de start van Milcobel Run in Langemark

Redactie KW

Zaterdag werd de 7de Milcobel Run gelopen, de voorlaatste proef van het Bakelandt loopcriterium. 675 sportievelingen verschenen aan de start voor wedstrijden over 3,7, 7,5 en 11,2 km.

Om 13.30 uur ging de openingswedstrijd met de joggers van start. Bart Verkaemer nam via een korte prik meteen de benen. De 32-jarige Waregemnaar triomfeerde. “Ik vond het een mooi en afwisselend parcours en kon gecontroleerd naar de bloemen spurten. In 2012 werd ik kampioen van België op de 1500 m bij de masters. Ik probeer nu nog verder de conditie te bewaren tot half januari voor het provinciaal kampioenschap in Meulebeke” weet Bart.

Bij de dames was de 14-jarige Ingelmunsterse Alana Polfliet aan zet. “Ik was pas zes als ik mijn eerste loopschoenen aantrok. Dit seizoen boekte ik al 15 zeges, nu sloeg ik direct na de start op de vlucht en werd niet meer bedreigd. Ik ben een soort Poulidor als eeuwige tweede als Julie Voet aan de start komt. Nu ze er niet was, kon ik voor de bloemen spurten”; glimlacht Alana.

In het nieuwe wedstrijdonderdeel Run For Fun triomfeerde Lies Deruddere bij de dames. “Ik nam deze tussenafstand als training voor de wintercrossen waaraan ik zal deelnemen. Naast vele podiumplaatsen dit seizoen mocht ik al achtmaal met de bloemen zwaaien. Ik nam nu ook een vlugge start en muisde er op mijn eentje vanonder. Ik had heel goede benen en kon zo met straten voorsprong finishen.

In de stratenloop van 11,2 km stond geen maat op Ilse Geldof. “Vandaag kon ik het zonder weerstand afronden. Na een kwetsuur lag in van november tot maart stil en was mijn duatlonseizoen naar de vaantjes. Ik kon daarna stilletjes aan mijn fysiek sleutelen. Vanaf augustus verkeerde ik opnieuw in topvorm en haal ik nu mijn doelstelling van 16 km per uur. Ik werd recent lid van Flac Ieper en mik op de kampioenstitel volgend seizoen bij de masters in de cross. Zo lang mijn lichaam de looptaal verstaat, blijf ik doorgaan” zegt de 46-jarige Ilse.

“Voetbal, fietsen en triatlon waren al jaren mijn sportieve bezigheden tot ik drie jaar geleden de stratenloop ontdekte. In de Milcobel Run was dit mijn vijfde seizoenzege. We liepen tot aan kilometer vijf met een vijftal voorop. Ik stak toen een tandje bij en zag dat enkel Davy Stieperaere mij op korte afstand bleef volgen. Het was een tamelijk zwaar parcours met bochten, kasseien, asfalt en grint. Ik voelde mij in mijn dagje en ben blij dat ik opnieuw met de bloemen mocht zwaaien”, lacht de 36-jarige Oudenburgse bankdirecteur Thomas Dubaere.

(RB – foto RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.