TC Roeselare blijft inzetten op een gezellige tennisbeleving

Dirk de Vries zorgt bij TC Roeselare voor een ideale omgeving om te sporten én te ontspannen. (Foto SM) © Dirk de Vries zorgt bij TC Roeselare voor een ideale omgeving om te sporten én te ontspannen. (Foto SM)
Redactie KW

Sinds de overname door Dirk de Vries en zijn vrouw Daphne Vansevenant blijft TC Roeselare jaar na jaar groeien. Het koppel blijft inzetten op een gezellige sfeer in een groen paradijs nabij het centrum van Roeselare.

We hebben buiten een extra terras van 70 m² aangelegd om het onze leden zo gezellig mogelijk te maken“, steekt Dirk de Vries van wal. “Dan kunnen ze daar voor en na hun wedstrijd genieten van het mooie weer. Doordat onze club jaarlijks blijft groeien, was het een noodzakelijke investering. Op de drukke momenten kon niet iedereen meer op ons terras boven. Daarnaast hebben we beslist om ook twee petanquevelden aan te leggen aan de muur naast de tennisvelden. Dat was een beetje een verloren ruimte en op die manier kunnen we onze leden nog een extraatje aanbieden. Er is nu ook een tafeltennistafel aangeschaft en we zijn aan het kijken voor twee mascottes.”

“Dit seizoen nemen we met 21 teams deel aan de interclubcompetitie”

TC Roeselare telt bij de start van het seizoen zo’n 320 officiële leden en wordt ook steeds actiever op competitief niveau. “Naast die officiële leden zijn er ook nog enorm veel die lid zijn bij een andere club, maar hier les komen volgen”, gaat Dirk verder. “Dit seizoen nemen we met 21 teams deel aan de interclubcompetitie. Dat zijn opnieuw enkele ploegen meer dan vorig jaar. Het hadden er nog een paar meer kunnen zijn bij de jeugd, maar door hun drukke agenda is het niet altijd mogelijk om hen vrij te maken.”

Getalenteerde jeugd

“Wat ik van de interclubcompetitie verwacht? Dat is moeilijk te voorspellen. Wie is er fit om te spelen? Wie kan zich vrijmaken op de wedstrijdmomenten? Dat is afwachten. Al zijn er bij de jeugd wel enkele teams waarvan ik iets verwacht. Zoals de Meisjes U15 bijvoorbeeld. Maar ook in enkele andere reeksen zit er heel wat getalenteerde jeugd.”

Masters

Als leuk extraatje mag TC Roeselare dit seizoen het Masters Dubbelcriterium organiseren in oktober. “Dat moet onze club nog meer uitstraling bezorgen in de streek”, kijkt Dirk er al naar uit. “Maar we doen ons best om iedereen een heel jaar door in de watten te leggen en zich hier thuis te doen voelen. Het plezier moet hier altijd primeren. Daphne en ik zijn open mensen en je merkt dat de mensen op die manier ook open zijn naar ons. Dat is gewoon heel plezant.”

Naast die Masters organiseert TC Roeselare ook opnieuw een Ethias Tour van 29 juni tot en met 7 juli en het jaarlijks gesmaakte Autohandel Callant TCR Open van 18 augustus tot en met 2 september.

(SM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.