FLAC Ieper klaar voor Beker van Vlaanderen

FLAC kern Ieper organiseert op 5 mei de Beker van Vlaanderen. We zien v.l.n.r.: Ives Goudeseune, An Devos, Jacques Devos, Claude Vanslembrouck, Klaas Allemeersch, Christine Peene en Rudy Dekeersmaker. (Foto EF) © FLAC kern Ieper organiseert op 5 mei de Beker van Vlaanderen. We zien v.l.n.r.: Ives Goudeseune, An Devos, Jacques Devos, Claud
Redactie KW

Op zondag 5 mei organiseert FLAC Ieper de Beker van Vlaanderen voor cadetten en scholieren dames. “Het is echt een wedstrijd waar we naartoe leven. Al maanden geleden ben ik, als verantwoordelijke voor de selecties bij FLAC, met de opstelling van de ploegen begonnen”, zegt Ives Goudeseune.

“Elk jaar wordt er een wedstrijd tussen de verschillende clubs in dezelfde afdeling georganiseerd. De clubs uit heel Vlaanderen zitten dus volgens kwaliteit verdeeld over verschillende afdelingen. De meisjes cadetten zitten in landelijke 2A”, legt Ives, tevens ook voorzitter, uit. “Aan elke discipline neemt er één atleet van elke club deel. Zo kunnen er punten gesprokkeld worden. De club met het meeste punten is kampioen.”

Voor FLAC nemen Julie Voet, Elsie Durnez, Sarah Duyck bij de cadetten en Birgit Dieryck, Morena Vanhoorne, Femke Deleu en Amber Nuytten bij de scholieren deel. Om 14 uur loopt Elsie Durnez de 300 meter horden, de eerste discipline. Om uiteindelijk af te sluiten met de 4×100 meter. “De aflossingen tellen dubbel, dus blijft het tot het einde spannend.”

Erkenning voor de club

Voor FLAC Ieper is het een erkenning om van de Vlaamse Atletiekliga (VAL) de wedstrijd toegewezen te krijgen. “De atleten moeten in de beste omstandigheden hun wedstrijd kunnen afwerken. Als kern Ieper willen we met het hele bestuur van de Beker van Vlaanderen een hoogdag van maken. Heel wat medewerkers zetten hen beste beentje voor zodat iedereen – atleet, toeschouwer of jurylid – op een vlotte organisatie en een prestatie in de beste omstandigheden kan terugblikken. Er komt dus heel wat bij kijken, maar we zijn er klaar voor.”

“We willen scoren met onze atleten, maar ook als organisatie”

De komende week zal de materiaalmeester alvast de materialen klaarzetten. Dan wordt ook de elektronische tijdsopname met startdetectie juist afgesteld. “We laten niets aan het toeval over. We willen scoren met onze atleten, maar ook als organisatie.”

(MDN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.