Alexander Eggerick snelt naar zege in Parkours Oekene, Saskia Vens wint bij de dames

Alexander Eggerick (nummer 741) nam van bij de start de rest op sleeptouw. © SM
Redactie KW

Zaterdag vond met Parkours Oekene de achtste manche van het criterium Roeselare Loopt plaats.

Na de verschillende kidsruns werd om 15.30 uur het startschot gegeven voor de wedstrijd over 5 km. Daarin sloeg Dries Devloo uit Roeselare meteen een kleine kloof, maar het verschil met zijn achtervolgers bleef beperkt. In de laatste kilometers ging Sven Lycke uit Rumbeke over Robin Soenen uit Lauwe naar de tweede plaats, maar Dries bleef buiten schot en mocht na zijn zege in de Sterrebosloop opnieuw vieren.

Bij de dames ging de overwinning met voorsprong naar Lies Deruddere. De Wevelgemse, die daarna ook nog de 10 km liep, haalde het voor twee youngsters: Merel Angillis uit Hulste en Liene Vanackere uit Izegem.

Om 16 uur ging de 10 km van start. Daarin scheurden Alexander Eggerick uit Pittem, Jochen Neyrinck uit Roeselare en Andy Vanhaelewijn uit Ingelmunster zich meteen los. Met het einde van de eerste ronde in zicht moest laatstgenoemde een gaatje laten en de twee leiders staken nog een tandje bij. Op zo’n kilometer van het einde versnelde Alexander en dat was voldoende om zijn eerste zege van het seizoen in Roeselare Loopt te behalen, voor Jochen en Andy.

Bij de dames lagen de positie al meteen vast. Saskia Vens, die recent ook Rumbeke Loopt en de Sterrebosloop won, vond een prima looppartner en de Roeselaarse stoomde door naar haar derde opeenvolgende zege in Roeselare Loopt. De overige twee podiumplaatsen waren voor haar stads- en KAVR-ploeggenotes Hilde Hindryckx en Eline Hoorne. Het drietal stond eerder dit jaar, in Dwars door Beveren, ook al eens samen op het podium.

(SM-foto SM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.