30e Oostends Loopcriterium gaat van start met Corrida van ‘t Sas

De start ter hoogte van het KW Ibis. © FRO
Redactie KW

De 30ste editie van het Oostends Loopcriterium is gestart met de 56ste Corrida van Sas-Slijkens. De organisatoren van KRNSO kregen, ondanks de regen, 340 deelnemers en heel wat kwaliteit aan de start. Alle atleten moesten 7,4 km lopen.

Bij de heren voerde Bruggeling Tomas Debevere vrij vlug de forcing. Hij kreeg daarvoor de medewerking van Benny Fischer (Oostende) en Davy Stieperaere (Wevelgem). Halfweg ging kantoorhouder Debevere alleen door en hij liep de afstand in 24’07”, tien seconden sneller dan Stieperaere, die Fischer versloeg voor de tweede plaats. Steven Bloes uit Lichtervelde pakte één minuut later de vierde plaats, voor Bart Creminger (Oostende) en de triatleten Dennis Dieusaert (Bredene) en Benjamin Verlet (Oostende).

Bianca Serroen, de langeafstandsloopster uit Geluwe, maakte er een onewomanshow van bij de dames. Ze liep de 7,4 km in 29’15” en pakte daarmee algemeen de 21ste plaats. Annelies De Muynck uit Bredene werd tweede op 24 seconden, Nathalie Pluvier (Zerkegem) derde op bijna twee minuten. Lies Deruddere (Wevelgem) werd vierde.

(FRO – foto FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.