Kachtem / Horeca Kachtem / Horeca Gastrobar Madeleine is nieuw culinair pareltje van chef Michiel: “Zes weekends gezellig tafelen in Pittem” Michiel Van Colenberghe is geen nieuw gezicht in de gastronomische wereld. Vorig jaar gooide hij het over een andere boeg en werd Van Colenberghe volledig zelfstandig. Vanaf 20 oktober gaat zijn nieuwe culinaire project van start: Gastrobar Madeleine in Pittem. 16 oktober 2023
Pittem / Horeca Pittem / Horeca Jonge chef-kok Michiel ruilt restaurant voor pop-ups: “Ik vertel het verhaal van een product” Michiel van Colenberghe was amper negentien toen hij begon als chef-kok in De Traagheid in Tielt. Op zijn 26ste is hij een culinaire duizendpoot. Hij schreef een boek over keukenkruiden, serveert vijfgangenmenu’s tijdens homecookings en organiseert allerlei pop-ups. Met ‘Van kop tot Staart’ haalt hij het beste uit het Belgasconnevarken. Zijn liefde voor eerlijke producten ontstond in de serres van zijn ouders. “Daar leerde ik ook wat hard werken is.” 10 mei 2023
Pittem / Horeca Pittem / Horeca Pittemse Michiel Van Colenberghe opent Pop-uprestaurant ‘Van kop tot staart’ in varkensboerderij Sinds zijn vertrek bij De Traagheid zit de Pittemse Michiel Van Colenberghe (25) niet stil. In april organiseert hij op de varkensboerderij van Lieven Lafaut twee weekends een pop-uprestaurant waar varkensvlees het steringrediënt is. En die keuze is niet toevallig. 8 april 2023
Tielt / Horeca Tielt / Horeca Broer en zus koken voortaan samen in De Traagheid in Tielt: “Nieuwe chef, nieuw concept, zelfde stijl” Restaurant annex bloemen-en boekenwinkel De Traagheid in Tielt heeft een nieuwe chef. De ervaren kok Frank Vande Velde (59) volgt er Michiel Van Colenberghe (25) op, die eind vorig jaar een andere uitdaging aanging. Leuk detail is dat Frank er voortaan samen met zijn zus Ingrid (56) in de keuken staat. 27 maart 2023
Dentergem / Horeca Dentergem / Horeca Pop-up concept ‘Dinner With The Queen’ keert terug naar zelfpluktuin in Oeselgem Na een jaar pauze is culinair pop-up concept ‘Dinner With The Queen’ terug van weggeweest. De formule blijft hetzelfde, maar wel met enkele frisse namen op de affiche. Op het menu staan kruidige lekkernijen en een flinke portie klimaatbewustzijn, met als locatie de idyllische zelfpluktuin Pur Fruit in Oeselgem. 17 maart 2023
Aarsele Aarsele Stem Michiel Van Colenberghe tot Krak van Tielt Michiel Van Colenberghe (24) kreeg respect voor lokale topproducten met de paplepel ingegoten in het tuinbouwbedrijf van zijn ouders. 15 december 2022
Tielt / Samenleving Tielt / Samenleving Chef-kok Michiel (24) neemt afscheid van De Traagheid in Tielt: “Ik ben hier vooral als mens gegroeid” Vijf mooie jaren runde Michiel Van Colenberghe (24) de keuken van restaurant en bloemen- en boekenwinkel De Traagheid. Nu is het tijd voor andere projecten, want dit jong talent zit niet graag stil. Zaterdag 10 december draait hij zijn laatste service. 9 december 2022
Lifestyle Lifestyle Gekruid met couleur locale Gevestigde waarde Kruiden Claus is bijzonder geliefd bij heel wat chef-koks. Christian en Lode Claus vertellen als derde en vierde generatie kruidenkwekers in Kruiden kweken koken over de teelt, de verzorging, het oogsten en het bewaren van 36 bekende en minder bekende keukenkruiden. Ze leren je om die te combineren met andere ingrediënten en laten chef-kok Michiel Van Colenberghe de smaakmakers verwerken in een 40-tal overheerlijke gerechten. 6 oktober 2022
Aarsele / Boeken Aarsele / Boeken Jonge chef uit Tielt brengt kruidenkookboek uit: “Focus niet alleen op het koken met, maar ook op het kweken van de kruiden” Michiel Van Colenberghe (25), chef-kok in De Traagheid in Tielt, heeft in samenwerking met Lode Claus van Kruiden Claus in Kruisem een boek geschreven over koken met kruiden én het kweken ervan. In ‘Kruiden Kweken Koken’ zetten ze zo 35 bekende en minder bekende kruiden in de kijker. 20 september 2022
Tielt / Televisie Tielt / Televisie Kok ‘De Traagheid’ straks op PlattelandsTV te zien Michiel Van Colenberghe (24), de kok van De Traagheid in Tielt, heeft samen met Reinaert Casteleyn (biersommelier, brouwerij De Leite) en cameraman Xandro Vandewalle video’s ingeblikt. Die zullen vanaf dinsdag 12 oktober op PlattelandsTV te zien zijn. “Een leuk concept dat nu al naar meer smaakt”, klinkt het bij Michiel. 8 oktober 2021
Aarsele / Samenleving Aarsele / Samenleving Tieltse horeca kreunt, maar kraakt niet: “We snakken naar klanten ín onze zaak” Al sinds midden oktober moeten cafés en restaurants de deuren opnieuw gesloten houden. Afhaalgerechten bieden voor velen wat soelaas, maar iedereen die in de horecasector werkt, snakt naar hetzelfde: mensen opnieuw in hun eigen zaak kunnen verwennen. Wij geven drie van hen een stem. 20 januari 2021