Ettelgem / Horeca Ettelgem / Horeca Frederiek Vandenbussche krijgt Toque Blanche Tijdens het gala van de 33 Masterchefs kreeg Frederiek Vandenbussche van La Maison du Terroir de Toque Blanche. Hij is nu opgenomen bij de 33 Masterchefs van België. “Ik ben voorgedragen door collega Philippe Meeuws en ben uiteraard blij met deze erkenning van collega’s”, is Frederiek tevreden. “Het is voor mij de bevestiging dat ik al 12 jaar correct mijn ding doe.” 30 april 2024
Oudenburg / Economie Oudenburg / Economie Belevingsmarkt biedt eerlijke producten van hier De tweede editie van de West-Vlaamse Belevingsmarkt vindt plaats op zondag 16 april. Dan staan in Oudenburg opnieuw West-Vlaamse producten en ondernemers centraal. 9 april 2023
Ettelgem / Bedrijven Ettelgem / Bedrijven La Maison du Terroir en B&B Zee van Tijd uit Oudenburg krijgen duurzaam Green Key-label Green Key is een internationaal duurzaamheidslabel voor logies, evenementenlocaties, attracties en restaurants. Toerisme Vlaanderen en GoodPlanet Belgium reiken jaarlijks dit label uit. 9 februari 2023
Oudenburg / Samenleving Oudenburg / Samenleving Luna De Vlam uit Oudenburg namens België naar missverkiezing in Zuid-Afrika Op zaterdag 15 oktober vindt in Durban, Zuid-Afrika, de verkiezing van Miss Culture International plaats. Er nemen 23 landen deel. Ons land wordt vertegenwoordigd door Luna De Vlam uit Oudenburg. “Ik vind dit een hele eer”, zegt ze. 30 augustus 2022
Ettelgem / Samenleving Ettelgem / Samenleving Fernand De Blauwe is nummer 7 van De Twaalf van Oudenburg: “Hier ben ik geboren en wil ik ook begraven worden” Geboren en getogen Ettelgemnaar Fernand De Blauwe uit de Oude Kerkwegel is de zevende uitverkorene in de reeks De Twaalf. Hij is getrouwd met Jacqueline Van Hove en vader van Gunther, Dieter, Jurgen en Stephanie. Zijn grote trots zijn de drie kleindochtertjes. Maar vooral is Fernand bekend als secretaris en medeoprichter van KVK Ettelgem, de voetbalclub die hem zo na aan het hart ligt. 16 februari 2022
Lifestyle Lifestyle Bij La Maison du Terroir in Ettelgem: De parel van de polders In de ruwe polders op een boogscheut van de Noordzee proef je de zilte klasse op het bord bij La Maison du Terroir. De naam verraadt het al: hier zijn streekproducten thuis. Chef Frederiek Vandenbussche kookt ermee op niveau. 16 december 2021
Update Oudenburg / Brand Update Oudenburg / Brand Solidariteitsacties voor uitgebrande De Clesse ‘on hold’ De uitbater van restaurant De Clesse op het Marktplein in Oudenburg is opgepakt en ondervraagd. Het parket onderzoekt de piste van brandstichting. Vrijdag brak opnieuw brand uit in het restaurant, de tweede brand al in amper een week tijd. “Ik heb opdracht gegeven om alle solidariteitsacties ‘on hold’ te zetten”, zegt burgemeester Anthony Dumarey (Open Vld). 3 januari 2021
Lifestyle Lifestyle Vijf afhaaltips van Het Lekkere Westen Het Lekkere Westen verzamelde meer dan 250 adressen waar je een heerlijk afhaalgerecht van een toprestaurant uit de streek kan bestellen. Wij geven al enkele tips om je op weg te helpen. 5 december 2021
Lifestyle Lifestyle Vijf afhaaltips van Het Lekkere Westen Het Lekkere Westen verzamelde meer dan 250 adressen waar je een heerlijk afhaalgerecht van een toprestaurant uit de streek kan bestellen. Wij geven al enkele tips om je op weg te helpen. 5 december 2021