Dinsdag 7 april, 2020

Nieuws uit Oostkamp

Op maandag 6 april starten de renovatiewerken in de Schooldreef te Oostkamp, ondanks de vele coronamaatregelen. De kasseien die jarenlang een vertrouwd uitzicht waren van de schooldreef moeten plaats maken voor een tijdelijke toplaag met asfalt.

Drie West-Vlaamse lokale brouwerijen hebben de handen in elkaar geslagen en brengen een Blijf in uw kot! Survival bierpack uit op de markt. Het gaat om Brouwerij - Stokerij Stokhove uit Waardamme (Oostkamp), de Kustbrouwerij uit Middelkerke en Bram's Brewery uit Roeselare.

Dit seizoen worden er geen kampioenstitels toegekend in het Belgische volleybal. De geplande hervorming voor de competitie 2020-2021 wordt wel doorgevoerd. En dat brengt een aantal verschuivingen met zich mee. Een overzicht, met meteen ook al de nieuwe namen van de reeksen erbij.

Naast de initiatieven om de werknemers te beschermen tegen het corona virus bij TE Connectivity in Oostkamp gaan nu ook een aantal van hun personeelsleden hun steentje bijdragen om de maatschappij te helpen in de strijd tegen Covid-19.

Sinds het begin van de coronacrisis zijn het bibliotheek-infopunt en andere uitleenposten gesloten tot en met zaterdag 18 april. Maar achter de schermen was er bedrijvigheid door de geplande omschakeling naar het nieuwe bibliotheeksysteem Wise. Nu dat rond is, kan de afhaaldienst worden opgestart. In Oostkamp kunnen er al vanaf vandaag 1 april boeken besteld worden.

De gemeente Oostkamp heeft met de Ferm kinderopvang en de basisscholen in Oostkamp de nodige afspraken gemaakt over de kinderopvang tijdens de komende paasvakantie voor de kinderen van ouders in cruciale beroepen of voor kinderen die in een kwetsbare thuissituatie leven.

Kinderen bezighouden in deze corona tijden is niet altijd gemakkelijk voor de ouders. Als ze in het centrum van Oostkamp op Berenjacht gaan kunnen de kinderen sinds deze namiddag een knutselpakket meenemen bij Gheysen printing in de Schooldreef.