Zondag 26 januari, 2020

Nieuws uit Oostkamp

Deken Luc Deschodt (75) neemt straks afscheid van Oostkamp met een laatste werk van barmhartigheid. Samen met de pastorale eenheid Sint-Franciscus zal hij een huis inrichten voor een Syrisch gezin dat op de vlucht is. Dit op vraag van de Brugse bisschop Lode Aerts. "Het gezin verblijft nog in een vluchtelingenkamp in Turkije maar krijgt binnenkort een thuis bij ons."

Vrijdag 24 januari werd op de nieuwjaarsreceptie van Groen Oostkamp de Groene Pluim uitgereikt. Drie kandidaten werden weerhouden voor de stemming.

Op zaterdag 25 en zondag 26 januari wordt het treinverkeer volledig stilgelegd op de spoorlijn 50 tussen Brugge en Gent om werken te kunnen uitvoeren aan het spoor. Ook in de weekends van 15-16 en 22-23 februari zal dit het geval zijn.

Op initiatief van de Kindergemeenteraad werd op dinsdag 12 november een fluodag georganiseerd voor de Oostkampse scholen. Er namen vijf scholen deel aan die actie: VBS Baliebrugge, Freinetschool Klimop, VBS De Vaart, VBS Sint-Pieter en BS GO! Koning Boudewijn.

Els Timmerman is het nieuwe hoofd van de ouderraad van basisschool Sint-Pieter. Samen met secretaris Lore De Jonghe en penningmeester Annelies Chapelle vormt ze de vernieuwde ouderraad die op zondag 26 januari tussen 7 en 15 uur een wandeltocht ten voordele van Vredeseilanden vzw houdt. Afspraak in de Schooldreef 18.

Het Woonzorgcentrum Sint-Jozef zette zich tijdens de Warmste Week opnieuw hard in om geld in te zamelen voor het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen. Directeur Jurn Verschraegen van het expertisecentrum kwam deze week het team van Sint-Jozef en de bewoners van het WZC persoonlijk bedanken voor de cheque van 2.345,85 euro.

Jong CD&V Oostkamp heeft tijdens zijn nieuwjaarsreceptie de PR-Oostkampprijs overhandigd aan cvba 't Valkennest. Deze jaarlijkse trofee is een erkenning voor personen of verenigingen die zich het voorbije jaar verdienstelijk hebben ingezet om van Oostkamp een warmere gemeente te maken.

In december 2019 sloegen de lokale handelaars de handen in elkaar tijdens de vernieuwde eindejaarsactie. Voor het eerst werkten Unizo Oostkamp-Hertsberge, Unizo Ruddervoorde-Waardamme en Shopping Oostkamp gezamenlijk en konden daardoor heel wat mooie prijzen uitdelen waaronder een #8020 beleefdag voor 4 personen ter waarde van 1000 euro.

Er komt weer leven in de frituur op het Lieven Gevaertsplein op de wijk Nieuwenhove. Sinds vorige week ruikt het er weer naar frietjes. De nieuwe uitbaatster Jill Verduyn (40) is echter geen onbekende voor de klanten. Tot februari 2018 bakte ze er zelf frietjes en dit bijna 20 jaar lang.

Afgelopen nacht rond 1.20 uur zijn onbekenden het zwembad van De Valkaart binnengedrongen in Oostkamp. Omdat het forceren van een toegangsdeur niet lukte, sloegen ze met een houten balk een ruit in waarna ze het zwembad betraden. In de inkomhal werden ze opgeschrikt door het alarm. Daarop verlieten de inbrekers het zwembad meteen.