Brugge / Samenleving Brugge / Samenleving Nieuwe campagne ‘Visser tot Vork! Proef vis van bij ons’ gelanceerd in Brugge Maandag is op de Vismarkt in Brugge het startschot gegeven voor een nieuwe campagne ‘Visser tot Vork! Proef vis van bij ons’. “Met Flavourite Bruges zetten we Brugge als kweekvijver van gastronomisch (jong) talent steeds meer op de kaart en willen we onze topproducten, zoals de vis van bij ons, meer bekendmaken bij het grote publiek. Daar kunnen onze vissers alleen maar goed bij varen”, aldus Pablo Annys, schepen van Werk en Ondernemen. 26 augustus 2024
Brugge / Voeding Brugge / Voeding Op zoek naar beste Brugse hobbykok voor gerecht met vis van het jaar: “Visserij is een van onze economische speerpunten” In het kader van de campagne ‘Visser tot vork!’ organiseert het platform Flavourite Bruges een wedstrijd waarbij hobbykoks nog tot 20 augustus een receptuur kunnen insturen met de vis van het jaar schartong als basisproduct. Daaruit worden er 10 geselecteerd om het op zaterdag 16 september tegen elkaar op te nemen voor de titel ‘Beste hobbykok’. 1 juli 2023
Brugge / Horeca Brugge / Horeca Brugse topchefs zamelen met foodstand op kerstmarkt 25.000 euro in voor het goede doel Met hun kerstcontainer op het Simon Stevinplein hebben de Brugse topschefs meer dan 25.000 euro ingezameld voor goede doelen. 9 januari 2023
Brugge / Horeca Brugge / Horeca ‘Warmste chefs’ koken op de kerstmarkt De ‘lekkerste’ kerstunit op de Brugse kerstmarkt, die vrijdag 25 november van start gaat, wordt hoogstwaarschijnlijk die van de Warmste Chefs op het Simon Stevinplein. 22 november 2022
Brugge / Horeca Brugge / Horeca Het doek valt over culinair festival Kookeet in Brugge Na tien edities valt het doek over het Brugs culinair festival Kookeet. De laatste editie trok minder bezoekers dan verwacht. Bijgevolg trekt het stadsbestuur, na overleg met de deelnemende chefs, een streep onder het gastronomisch evenement. Flavourite Bruges moet nu Brugge als gastronomische stad op de kaart blijven zetten. 17 november 2022
Brugge / Horeca Brugge / Horeca ‘Visser tot vork’ zet vis van bij ons in de kijker Met de actie ‘visser tot vork! Proef vis van bij ons’, zet Flavourite Bruges, het platform waarmee Stad Brugge de gastronomie wil promoten, tijdens de week van 17 tot 23 oktober vis van bij ons in de kijker zetten en zo ook de lokale vissers en visserijsector ondersteunen. Hiervoor werden 26 Brugse ‘Visambassadeurs’ geselecteerd. 10 oktober 2022
Brugge / Restaurant Brugge / Restaurant Flavourite Bruges moet Brugge nog sterker op gastronomische kaart zetten ‘Flavourite Bruges’: onder deze vlag bundelt Brugge voortaan alle initiatieven die de gastronomische troeven van de stad in de kijker plaatsen. In de maand maart loopt er een actie waarbij deelnemers elke week een bon van 50 euro voor een gastronomisch restaurant kunnen winnen. En intussen wordt hard gewerkt aan een vernieuwde editie van Kookeet. 9 februari 2022