Oostende / Onderwijs Oostende / Onderwijs Leerlingen Hotelschool Ensorinstituut krijgen workshops van echte chefs De leerlingen van het zesde en zevende jaar van Hotelschool Ensorinstituut in Oostende kregen op maandag 5 februari kookworkshops met nadruk op duurzaamheid in de visserij. In samenwerking met de NorthSeaChefs en onder leiding van tweesterrenchef Filip Claeys en chef Rudi Van Beylen leerden de leerlingen unieke visbereidingen. 7 februari 2024
Brugge / Onderwijs Brugge / Onderwijs Thu Thuy Tran en Zeb Célie zijn Junior Ambassador North Sea Chefs 2023 Maandag 6 maart vond in Hotelschool Ter Groene Poorte de eerste editie plaats van de kookwedstrijd Junior Ambassador North Sea Chefs plaats. De leerlingen van het specialisatiejaar CHEF! gingen er aan de slag met onbekende Noordzeevis. 8 maart 2023
Brugge / Horeca Brugge / Horeca Vincent Pharazijn op zijn 24ste nieuwe hoofdsommelier van sterrenrestaurant De Jonkman Op zijn vierentwintigste is Vincent Pharazijn de nieuwe hoofdsommelier bij tweesterrenrestaurant De Jonkman. Zo treedt hij in de voetsporen van Dries Corneillie, de huidige Beste Sommelier van België, die afscheid neemt van De Jonkman om zich te focussen op zijn wijnhandel Santé Wines. 17 oktober 2022
Wevelgem / Economie Wevelgem / Economie Slimme koelkast verovert werkvloer: West-Vlaamse start-up Tasties sluit deal met internationale cateraar Tasties, dat sinds begin 2021 slimme koelkasten bij bedrijven plaatst, schakelt een versnelling hoger. De West-Vlaamse start-up gaat in zee met de internationale beursgenoteerde cateraar Compass Group en wil de komende drie jaar minstens vierhonderd ‘smart fridges’ aan de man brengen. Met hun technologie kunnen werknemers op een laagdrempelige manier, en zonder het inzetten van extra personeel, gezonde voeding kopen. “Op termijn willen we dé referentie in de sector worden”, aldus co-ceo’s Jelle Fluit (42) en Pieter-Jan Debel (27). 24 maart 2022
Brugge / Horeca Brugge / Horeca Dries Corneillie (De Jonkman, Brugge) is Sommelier of the Year 2022 In Brussel werd de winnaar van de titel ‘Sommelier of the Year 2022’ bekendgemaakt. Tot ieders verrassing is er dit jaar niet één, maar zijn er liefst vier winnaars! Zo mag Dries Corneillie (28) van De Jonkman in Brugge de titel achter zijn naam schrijven. 7 maart 2022
Bredene / Natuur Bredene / Natuur Bredene is uitvalsbasis voor Eneco Clean Beach Cup op 20 maart De Eneco Clean Beach Cup vindt dit jaar plaats in België en Nederland op 20 maart. De dertiende editie is woensdag voorgesteld in Bredene, de hoofdlocatie van 2022. Tijdens de Eneco Clean Beach Cup kunnen deelnemers afval opruimen vanop 27 locaties in beide landen. 25 februari 2022
Brugge / Horeca Brugge / Horeca Brugse topsommeliers pakken uit met eigen gin De Brugse topsommeliers Benoit Couderé en Dries Corneillie ontwikkelden met Santé Gin een eigen gin waarvoor ze samenwerkten met The Bruges Gin Society. “We wilden terug naar de essentie van de zuivere, pure gin, weg van het zoveelste fabricaat met aromadruppels”, zegt Benoit Couderé. 12 februari 2022
Brugge / Horeca Brugge / Horeca Brugs sterrenrestaurant De Jonkman krijgt bronzen beelden op bezoek Voor de ontvangst van de eerste echte klanten is het nog iets te vroeg maar chef Filip Claeys van De Jonkman in Sint-Kruis bij Brugge kreeg vandaag wel veertien bronzen beelden op bezoek. Een stunt van galerijhoudster Annelies Ysebaert die zo de door corona zwaar getroffen sectoren cultuur en horeca een hart onder de riem wil steken. 1 mei 2021