Stad tikt aannemer op de vingers wegens overlappende werken Boezinge

Sinds vinden in het dorpscentrum van Boezinge ingrijpende riolerings- en wegenwerken plaats. © TOGH
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Na twee jaar is er nog geen enkele fase van de riolerings- en wegenwerken in Boezinge helemaal afgewerkt. Jan Laurens (CD&V) toonde op de laatste gemeenteraad begrip, maar vroeg ook om de dorpsbewoners beter te informeren. “De eerste fasen moeten tegen eind mei volledig klaar zijn”, reageerde schepen Ives Goudeseune (Vooruit).

Sinds 30 mei 2022 vinden in het dorpscentrum van Boezinge ingrijpende riolerings- en wegenwerken plaats. Op de laatste gemeenteraad van beweerde Jan Laurens (CD&V) dat een aantal beloftes die toen op een infovergadering werden gemaakt niet werden ingelost. “Er werd toen gemeld dat er enkele grote fases waren en die moesten afgewerkt zijn om naar een volgende fase te gaan. Tot op heden is er eigenlijk geen enkele fase afgewerkt”, aldus Jan Laurens. “We stellen vast dat de fases elkaar aan het overlappen zijn. Werken veroorzaken hinder en dat kan je niet uitsluiten, maar correcte informatie geven blijkt toch moeilijk. We weten dat dit een verantwoordelijkheid is van de aannemer, maar misschien moet het stadsbestuur hem meer bij de hand nemen en verplichten zijn informatieve taken uit te voeren.”

Overlapping toegestaan

Schepen Ives Goudeseune (Vooruit) antwoordde dat de aannemer de toestemming kreeg om fases te overlappen bij de aanleg van riolen. “Dit om te vermijden dat de rioolploeg de werf zou verlaten en het risico dan groter is dat ze niet op het juiste moment kunnen terugkomen doordat ze op andere werven bezig zijn met aanleg. Dit zou een nadelige invloed hebben op de totale duur van de werken in Boezinge”, aldus Goudeseune. “In de bovenbouw moeten de werken wel per fase afgewerkt worden. Met uitzondering van de eindlaag asfalt, gezien dit afhankelijk is van buitentemperaturen en we zo weinig mogelijk overgangsnaden willen. Ook de groenaanleg is seizoensgebonden.”

De aannemer wordt volgens Goudeseune wekelijks gevraagd om de eerste fases af te werken. “Er worden hier ook aanmaningen voor verstuurd. In de laatste werfvergadering werd vastgelegd dat de eerste fases tegen eind mei volledig klaar dienen te zijn. Om geen grotere werfzone te creëren maar toch de rioleringsploeg verder in het werk te blijven steken, werd recent beslist om de werken die voorzien zijn in de Kapellestraat er nu ook tussen te nemen. De ploeg van de bovenbouw moet de zone van het kruispunt met de Dekemelelaan tot en met kruispunt met de Brugstraat wel volledig afwerken alvorens verder te gaan in de Diksmuidseweg richting Schuttershof”, besloot Ives Goudeseune. (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier