Ook in Avelgem: “Meer en meer vraag naar een deelauto”

© ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Dinsdagavond werd op de parking van het station van Avelgem een infosessie gegeven over de werking van een deelauto via OX Share.

De deelautodienst is in een opmars. Meer en meer inwoners van Avelgem wensen er gebruik van te maken. Het is dan ook gemakkelijk, snel en voordelig. “Aanvankelijk was er maar een beperkte interesse,” vertelt Laura Himpe van gemeente Avelgem. “Nu merken we dat er een nood was aan een deelwagen. Deze zal op de stationsparking staan en is eenvoudig te reserveren. Het principe is eenvoudig. Je download de app, registreert jouw profiel en boekt een (hybride) deelwagen naar keuze. Je betaalt per uur of per dag. Na de rit breng je de wagen terug naar zijn oorspronkelijke plaats. Ook het gemeentepersoneel zal hier gebruik van maken. Dit kan ook door niet-inwoners van Avelgem.”

“Eenmaal geregistreerd ga je op het afgesproken tijdstip naar het voertuig en zet je bluetooth aan. Log in op de Share Mobility-app en selecteer de reservatie. Druk op de knop start zodra deze verschijnt. Het voertuig kan je ontgrendelen via de balk open. Alle verdere info vind je op de app

“We raden aan ruim genoeg te reserveren zodat je niet in tijdsnood komt te zitten. Autodelen met FOX Share deelwagens biedt tal van voordelen. Het is eenvoudig en gemakkelijk doordat je steeds kan reserveren in de buurt via je smartphone en verliest geen tijd met praktische zaken. Het is goedkoop en je betaalt enkel jouw effectieve verbruik. Parkeren kan op sommige locaties gratis. Aan jou de keuze wanneer en hoelang je de wagen gebruikt. Je rijdt met een modern uitgeruste wagen van FOX Share, voorzien van de nodige veiligheidsuitrustingen. Met vragen kan je terecht op de hotline en in de vestigingen van Van Mossel Devos-Cardoen. De voertuigen zijn milieuvriendelijk dus gezondere lucht. Er zijn geen instap- of abonnementskosten en het onderhoud en de verzekering zijn inbegrepen.”

Meer info kan je vinden op www.foxshare.be of via mail op mobiliteit@avelgem.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier