Centrumbrug niet tijdig klaar: toeschouwers triatlon moeten elders postvatten

De triatleten kunnen gebruik maken van het fiets- en wandelpad op de centrumbrug, de toeschouwers moeten een andere plek zoeken. © RV
Redactie KW

De centrumbrug in Izegem kon door de slechte weersomstandigheden niet tijdig geasfalteerd worden voor de TVH Triatlon. De iconische centrumbrug is daardoor niet toegankelijk voor de supporters.

Op donderdag 9 mei vindt de jaarlijkse Izegemse triatlon plaats. Die ging normaal gezien over de vernieuwde centrumbrug passeren nadat deze wegens noodzakelijke werken een jaar lang dicht was. Maar het weer gooit – gedeeltelijk – roet in het eten.

“De brug raakte helaas niet tijdig afgewerkt, maar we kunnen ze wel gebruiken. Het parcours blijft ongewijzigd”, klinkt het bij de organisatie. “Alles gaat over het fiets- en voetpad in plaats van over het wegdek. Niet ideaal en we hadden het graag anders gezien natuurlijk, maar we wilden de brug graag behouden in het parcours.”

Wisselzone

“In het verleden is de centrumbrug altijd het centrale punt geweest voor de toeschouwers om het zwemmen en fietsen te zien”, weet Jonas Lybeer. “Die impact wilden we dit jaar absoluut teruggeven. De wisselzone bevindt zich bovendien aan de Noordkaai. Zo zouden de toeschouwers het zwemmen zien, vervolgens het fietsen over de centrumbrug en na het fietsen ook nog het lopen over de brug. Om daarna in het centrum het loopparcours af te werken.”

“Helaas mogen de supporters de brug niet betreden omdat er daar wegens de nog uit te voeren werken geen plaats voor is. We voorzien alvast veel veiligheidsmaatregelen voor de triatleten en de zonder twijfel talrijke supporters die zullen afzakken naar hun jaarlijkse hoogdag”, vertelt Jonas.

“Het is jammer dat we de brug niet optimaal kunnen benutten, maar het is beter zo dan geen brug. We beseffen dat dit ook voor de supporters heel spijtig aanvoelt en dat iedereen er op gehoopt had om op de vernieuwde centrumbrug zijn of haar favoriete atleet naar de eindmeet te schreeuwen, maar het wordt hoe dan ook een prachtige editie met tal van mooie passages door het centrum van Izegem.” (RV)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier