Paaltjes doen de gemoederen hoog oplopen: “Heel ontgoocheld in dit politieke spelletje”

De buurtbewoners willen dat de paaltjes blijven staan. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

De paaltjes aan het Saspark en de Schaapsdreef in Wielsbeke doen de gemoederen hoog oplopen. De buurtbewoners zijn verbijsterd dat hun woonwijk, die nu juist veilig was, de paaltjes terug ziet verdwijnen. “Enkel TEAM 8710 luistert naar het volk,” klinkt het in koor.

Het schepencollege heeft op 27 februari 2024 beslist om paaltjes te plaatsen op het einde van de Schaapdreef, zodat het vrachtwagenverkeer eindelijk niet meer via de Schaapdreef of Peter Benoitstraat naar de KMO-zone Saspark kan rijden. Met een meerderheid aan stemmen (samen+, Lijst Burgemeester en onafhankelijke VOOR vs. Team8710 TEGEN) werd op de gemeenteraad van 25 april echter beslist dat de paaltjes moeten weggenomen worden. “Dit is echt schandalig,” klink het bij buurtbewoners Nele en Robby. “We dachten dat het gemeentebestuur er was voor de inwoners. Maar niets is minder waar. We kochten hier een huis omdat het net rustig was. En dat is het ook met deze paaltjes.”

“94 procent van de inwoners die thuis waren toen er een petitie werd gehouden, tekenden ook daadwerkelijk en vinden de paaltjes absoluut een goeie zaak. Nu dreigt onze rust en veiligheid weggenomen te worden door doorgaand verkeer. Moest daarom een dure weg aangelegd worden voor het verkeer naar het Saspark?

“Sinds de ingrepen is het verkeer drastisch afgenomen,” zeggen de buurtbewoners. “Ik durf zelfs mijn kind terug met de step naar school te laten gaan. Vooral de paaltjes op het einde van de Schaapdreef hebben effect: het zwaar verkeer blijft weg en het verkeersveiligheidsgevoel is serieus verbeterd. Ook fijn dat er echt geluisterd werd naar de opmerkingen van alle bewoners en dat er voor de oplossingen werd gekozen die op het draagvlak van de bewoners kon rekenen. Er rijden 75 procent minder vrachtwagens door onze straat. Toen de weg nog niet afgesloten was, was er bij de ploegwissels ’s morgens en ‘s avonds telkens veel personeel van Vanden Avenne, Crop’s en Kinlys dat via onze straat naar de E17 reed in plaats van via de N382. Nu is het hier veel rustiger.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier