Fietseling lovend over bedrijf Orac en stad Oostende, Verroeste Spaak voor Farys

© EFO
Edwin Fontaine
Edwin Fontaine Medewerker KW

De werkgroep Fietseling heeft de prijzen uitgereikt van de actie ‘Spaak in ’t Wiel’. Lof is er voor het stadsbestuur van Oostende en het bedrijf Orac terwijl de Verroeste Spaak wordt toegekend aan intercommunale Farys.

De werkgroep Fietseling/Fietsersbond Oostende houdt al sinds 1998 nauwgezet de realisaties en tekortkomingen voor fietsers in de badstad in de gaten. Ze nemen daarbij geen blad voor de mond en reiken spaken uit voor positieve realisaties en tekortkomingen. De Gouden spaak gaat dit jaar naar de stad Oostende voor de realisatie van een mooi fietspad in de Stationsstraat: breed, voorzien van een haag en met oversteek voor veilig fietsverkeer. Er werd aan de treinsporen ook een aparte slagboom voorzien om roekeloos gedrag te vermijden. Van de stad kwam niemand de prijs ophalen. Schepen Bart Plasschaert (CD&V): “Het is tof dat de stad de prijs krijgt voor de inspanningen. En we zijn ook blij met de nominatie van onze fietslessen. Door een uitlopende vergadering ben ik er niet geraakt.”

Voor de Verroeste Spaak waren er veel nominaties van fietsende Oostendenaars: voor de gevaarlijke toestand van de Kapittelstraat en de ontwijkende antwoorden op vragen van Fietseling daarover of het verwijderen van een opstelstrook aan de Derbylaan/Nieuwpoortsesteenweg. Ook de herstellingen in de Duivenstraat en steps die blijven rondslingeren werden niet gewaardeerd. De bedenkelijke hoofdprijs was voor Farys. Woordvoerder Charles Noppe: “Voor het 4 tot 5 keer herstellen van het fietspad en het moeilijk verlenen van doorgang aan de Slijkensesteenweg. Na de werken door Farys werd het fietspad daar in slechte staat achter gelaten Ook de werken aan de Brandariskaai, met onduidelijkheid voor fietsers, vallen onder de verantwoordelijkheid van Farys.” Het levert hen de Verroeste Spaak op. Bij Farys was maandag niemand bereikbaar voor commentaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier