De Koornbloem plaatst terras op markt van Langemark

v.l.n.r.: Louka Talloen, Arno Talloen, uitbater Kurt Talloen en Kian Talloen. Staand v.l.n.r.: Marleen Bulckaen, Thibo Talloen, uitbaatster Monica Bekaert en Noémie Coussee.©Robert Barthier
v.l.n.r.: Louka Talloen, Arno Talloen, uitbater Kurt Talloen en Kian Talloen. Staand v.l.n.r.: Marleen Bulckaen, Thibo Talloen, uitbaatster Monica Bekaert en Noémie Coussee.©Robert Barthier
Redactie KW

Monica Bekaert (46) staat te popelen om zaterdag het terras van Bistro De Koornbloem in Langemark te mogen openen. Ondanks de verplichte sluiting had ze de voorbije maanden toch de handen vol met de renovatie van het interieur.

Monica Bekaert kreeg eind vorig jaar plots te horen dat het pand waarin De Koornbloem gevestigd is, verkocht zou worden. Omdat ze haar droom niet wou verliezen, besloot ze uiteindelijk om het zelf te kopen. “Samen met mijn echtgenoot Kurt Talloen (50) en onze vier kinderen werkten we jarenlang om deze zaak uit te bouwen en te doen groeien. We wilden dit dus niet zomaar uit handen geven. Opgeven staat niet in ons woordenboek en tijdens de tweede lockdown begonnen we daarom met het aan huis leveren van maaltijden. De keuken was al een tijdje vernieuwd en zo konden we daar volop op inzetten. Op speciale momenten deponeerde ik wenskaartjes in brievenbussen van de klanten die niet op de sociale media terecht konden of eenzaam waren. We kregen daar talrijke bedankjes voor terug. Ik heb hen ook allemaal hard gemist. Ik voel me pas goed als ik tussen en bij de mensen vertoef.”

“Ik voel me pas goed als ik bij de mensen kan zijn”

Bistro De Koornbloem heeft achteraan de zaak een terras en kreeg van het gemeentebestuur ook de toestemming om enkele terrassen te plaatsen op de markt, die net voor de zaak ligt. “Ik kreeg toestemming om extra voetpad en een deel van het marktplein als terras te gebruiken. Onder de luifels is het een ideale plaats om de mensen in het droge te ontvangen.”

Openingsuren

Om de heropening van de terrassen te vieren, gooit De Koornbloem zaterdag 8 mei de deuren al om 8 uur open. Op woensdag, marktdag in Langemark, gaat de zaak al om 7.30 uur open, op donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 9 uur en op zondag vanaf 10 uur. “Wegens de coronarichtlijnen gaan we telkens om 22 uur op slot.” (RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.