Caroline kijkt uit naar heropening terras:“8 mei is dag van de hoop”

Caroline op het terras.© LB
Caroline op het terras.© LB
Redactie KW

Vanaf dit weekend mogen de terrassen van de horeca opnieuw open. In Meulebeke zetten de horeca-uitbaters de voorbije dagen hun beste beentje voor om alles volgens de voorschriften in gereedheid te brengen. Zo ook Caroline Vanhecke, die in augustus 2019 d’Oude Pekkerij nieuw leven inblies.

De 56-jarige Caroline Vanhecke, uitbaatster van d’Oude Pekkerij in de Achtste Linielaan, kijkt alvast uit naar de heropening van de terrassen. Ze blies in augustus 2019 het café nieuw leven in, maar enkele maanden later moest ze noodgedwongen sluiten door corona. Nu zet Caroline terug alles op alles om haar klanten op het buitenterras een zo goed mogelijk zitcomfort te bieden. Maar ze herstart ook met veel vraagtekens, want binnen enkele maanden beginnen er werkzaamheden in de Achtste Linielaan, waardoor haar terras misschien moet verdwijnen.

“Ik zal het terras tot iets attractiefs omtoveren”

“Zaterdag 8 mei is voor iedereen de dag van de hoop, al besef ik dat de blijdschap in mijn geval een kort leven beschoren is, want op 9 augustus start men werkzaamheden voor de aanleg van een pompstation op de plaats waar nu mijn terras is. De werken zouden duren tot 30 oktober. Het ergste is die voortdurende onzekerheid. Het is financieel niet makkelijk, maar mentaal is het nog een stuk erger.”

Keihard inzetten

“Collega’s en ik merken duidelijk dat een heropening na een lockdown toch nog heel wat mensen thuishoudt. Dat neemt niet weg dat we er met het volle pond tegenaan zullen gaan. Ik ga me drie maanden keihard inzetten, we zijn vindingrijk genoeg om het terras tot iets attractiefs om te toveren. Wat de toekomst brengt, zien we dan wel. Ik hoop dat het gemeentebestuur alvast met een oplossing komt voor wanneer de werken hier beginnen op 9 augustus, zodat ik toch nog een terras kan uitzetten.” (LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.