Tapasta heeft duivelse plannen

Pieter Doom is helemaal klaar voor het EK voetbal. (foto Coghe)©GINO COGHE Foto Coghe
Pieter Doom is helemaal klaar voor het EK voetbal. (foto Coghe)©GINO COGHE Foto Coghe
Carl Bruneel
Carl Bruneel Medewerker KW

Pieter Doom (32) heeft grote plannen met Tapasta, een zaak die zich toespitst op huisbereide pasta en tapas. Tapasta was tot dusver een afhaalrestaurant, maar vanaf oktober kan je ook ter plaatse eten. Pieter runt sinds kort ook een zomerbar. Hij gaat er nu het Europees kampioenschap voetbal op groot scherm vertonen.

“Tapasta is een afhaalrestaurant dat huisbereide pasta en tapas aanbiedt”, legt Pieter Doom uit. “Daarnaast hebben we een foodtruck en zijn we ook een cateringbedrijf. Onze catering beperkt zich overigens niet tot pasta of tapas. We koken alles wat de klant verlangt. Door corona kreeg vooral onze catering serieuze klappen. Zo zag ik 80 communiefeesten aan mijn neus voorbijgaan. Onze catering draait eigenlijk al anderhalf jaar op verlies. Daaruit ontstond het idee om een zomerbar te organiseren. Op die manier kunnen we dat verlies wat compenseren.”

Zomerbar met 100 zitplaatsen

In zijn zomerbar aan de Oostmeetstaat 32 gaat Pieter nu ook het Europees kampioenschap voetbal op groot scherm vertonen. “ Ik heb immers geen weet van veel andere plaatsen in Koekelare waar het EK op groot scherm gevolgd kan worden. Bovendien hebben we ook het gezelligste terras van de gemeente. Je zit er compleet ingesloten”, geeft hij nog mee.

“Onze zomerbar heeft 100 zitplaatsen, al bekijk ik of het nog mogelijk is om extra stoelen bij te plaatsen. Uiteraard houden we ons aan de geldende veiligheidsmaatregelen. Voorlopig staan de tafels dan ook anderhalve meter uit elkaar. Per tafel is er plaats voor vier personen. Het is ook de bedoeling om 7 dagen op 7 te openen, maar voorlopig is het nog even afwachten of de maatregelen nog versoepeld zullen worden. Als dat het geval is kunnen we alle matchen van het Europees kampioenschap live vertonen, al is het uiteraard de bedoeling om in eerste instantie de matchen van de Belgen bij ons te kunnen volgen.”

Concert

“Ons groot scherm bestaat uit een doek van vier bij drie meter waarop we de matchen door middel van een beamer gaan projecteren. Ter gelegenheid van het EK kosten de pintjes bij ons overigens maar 2 euro in plaats van 2,30 euro. De toegang tot de zomerbar en de matchen is volledig gratis.”

En Pieter heeft nog meer plannen met zijn zomerbar. “ De alom bekende groep Preuteleute plant momenteel een concerttoer ”, weet hij. “Ik heb gepoogd om hen te boeken voor een optreden in onze zomerbar. Ze zouden hier dan een optreden op het dak kunnen geven. Voorlopig heb ik echter nog geen antwoord op mijn boekingsvraag gekregen”. Daarnaast zal Tapasta in de nabije toekomst geen louter afhaalrestaurant meer zijn. “Vanaf oktober zal je ook ter plaatse kunnen eten”, verduidelijkt Pieter. “We gaan in ons restaurant vooral tapas serveren.”