Superfan Koen Vermander veilt zijn beeldjes voor De Warmste Week

Op de foto herken je Veerle Herpels, kunstenaar Koen Vermander, coördinator marketing Charlotte Tahon, Brenda Lombary, manager Ring Center Kortrijk en Dominique Devos, productverantwoordelijke. © LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Ring Shopping Kortrijk veilt nog tot en met 22 december 30 kleibeeldjes gemaakt door Koen Vermander, een beeldend kunstenaar met een beperking. Dit ten voordele van De Branding/Waak vzw in het kader van De Warmste Week.

Koen Vermander (47) is een kunstenaar uit het Kreakollektief, de artistieke werkplaats van dienstverleningscentrum De Branding. Koen maakt figuren, monsters en personen uit klei. “Vroeger maakte hij dieren maar nu zijn het meestal figuren en beeldengroepen”, weet Veerle Herpels, die als atelierverantwoordelijke Koen begeleidt

Naar aanleiding van de Warmste Week in Kortrijk maakte Koen een nieuwe reeks beelden. “Hij is een fan van deze benefietactie en wilde de sfeer rond de Warmste Week weergeven.” Weken lang leefde Koen zich uit bij het maken van figuren die hij tijdens het festival ontmoette of op tv zag. Het werk resulteerde in ruim 30 beeldjes.

Het beeldje van Niels Destadsbader werd door Niels zelf gesigneerd.
Het beeldje van Niels Destadsbader werd door Niels zelf gesigneerd.© LOO

“De beeldengroep symboliseert het podium van de Warmste Week maar is ook een teken van verbondenheid, plezier en diversiteit.” Tussen de beeldjes zitten enkele leuke blikvangers: Vincent, een ober van het idee, het verwencafé uitgebaat door mensen van De Branding; Lieven en Serge met de vlag van De Branding; Ria met een tas van Ring Shopping en Eva, Fien en Joris, de drie presentatoren van de Warmste Week. De meest opvallende beeldjes zijn een zelfportret van Koen en een beeld dat Niels Destadsbader voorstelt. Niels zette zijn handtekening op het beeldje. Leuk detail: luttele minuten na de start van de online veiling stond het voorlopig hoogste bod op ‘Niels’ al op 175 euro. Nu al op 200 euro. Je kan de beeldengroep bezichtigen naast de infobalie. Deelnemen aan de veiling kan op www.warmsteveiling.be.