Shezna Verfaillie wordt 21 in 21: “Ik ben enorme horrorfan”

Shezna Verfaillie. (foto gf)
Shezna Verfaillie. (foto gf)
Gillian Lowyck

21, het is een magische leeftijd, en al zeker als je die verjaardag mag vieren in het jaar 2021. Wij vragen wekelijks een van hen naar hun plannen, dromen en verwachtingen. Deze week Shezna Verfaillie uit Gistel.

Shezna Verfaillie uit Gistel werd 21 op 17 maart. Ze heeft nog een broertje van 4 jaar. “In mijn ogen heb ik vier ouders”, vertelt ze. “Mijn moeder werkt bij Familiehulp en mijn stiefvader werkt in Krëfel. En mijn vader werkt bij de NMBS en mijn stiefmoeder in Colorpoint. Zelf ben ik student. Ik volgde eerst sociaal en technische wetenschappen en volgend jaar zal ik studeren voor mijn bachelor sociaal werk. De afgelopen twee jaar heb ik een verkort traject gedaan voor schoonheidsspecialiste omdat ik dit graag wil doen als bijberoep.”

Hoe ziet je doordeweekse dag eruit? En wat in het weekend?

“Mijn doordeweekse dag is opstaan en me klaar maken voor school. Als ik klaar ben met school dan begin ik thuis meestal mijn technieken te oefenen voor gelnagels of gelaatsverzorging. ‘s Avonds kijk ik meestal mee naar een film met mijn ouders of game ik. In het weekend werk ik op zaterdag en anders spreek ik af met mijn vriend.”

Wat deed je om de lockdowns door te komen?

“Vooral door te focussen op mijn technieken om gelnagels te leggen en veel te experimenteren met make-up. Toen de school gesloten was vanwege de lockdown en als er geen online les was, dan ging ik werken als jobstudent. Mijn laatste nieuwe hobby is tuinieren. Ik ben begonnen met een moestuin te planten.”

Ben je een bingewatcher en wat moet je zeker gezien hebben?

“Ik ben een enorme horrorfan dus ik heb alles films en series in het genre gezien! Mijn moeder en grootvader zijn ook fans dus denk ik dat het in de familie zit. Ik ben ook opgegroeid met de films uit de jeugd van mijn moeder en die zie ik dan ook heel graag. Aanraders? The Crow met Brandon Lee of Labyrinth met David Bowie.”

Is er ook tijd om eens een boek te lezen?

“Ik lees graag comics en manga’s maar een boek met volledige teksten, dat is minder mijn ding.”

Kan je een dag zonder gsm/sociale media?

“Ik kan zeker een dag zonder sociale media, maar zonder mijn gsm niet. Ik wil altijd bereikbaar zijn mocht er een noodgeval zijn.”

Hoe zit het met de generatiekloof? Vind je je ouders ouderwets?

“Mijn ouders zijn nog jong in mijn ogen. Ik ben opgegroeid met hun muziek. Natuurlijk zorgt die generatiekloof af en toe voor discussies, maar wie heeft dat nu niet met zijn ouders?”

Waar kan je absoluut niet tegen? En kom je dan in opstand?

“Ik haat pesterijen op alle vlakken. Niemand zou moeten verstoppen wie hij of zij is. Als mensen gelukkig zijn, laat hen dan gewoon zichzelf zijn. Ik haat mensen die dat niet kunnen accepteren omdat het in hun ogen fout is. Ik probeer hiervoor in opstand te komen. Maar dit is niet altijd gemakkelijk.”

Welke goede doelen liggen je nauw aan het hart?

“Ik wil altijd mensen helpen die het minder hebben, fysiek of mentaal.”

Hoe zie je jezelf over tien jaar?

“Ik zie mezelf gelukkig zijn, met meer zelfvertrouwen en mensen rond me die me accepteren zoals ik ben.” (GLO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.