Grote Coronastudie vraagt mening over fysieke lessen tweede en derde graad

© Getty Images/Westend61
© Getty Images/Westend61

Dinsdag kan opnieuw de Grote Coronastudie van de UAntwerpen ingevuld worden. De onderzoekers achter de enquête willen onder meer weten wat ouders en leekrachten vinden van de hervatting van de fysieke lessen voor de tweede en derde graad in het secundair onderwijs.

De coronacijfers gaan al een aantal dagen de goede richting uit, maar helemaal verslagen is het virus zeker nog niet. Daarom zet de UAntwerpen ook deze week door met de Grote Coronastudie. Twee weken geleden vulden 22.000 Belgen de bevraging in. De resultaten worden voorgelegd aan de beleidsmakers.

“We weten dat onze steekproef niet volledig representatief is voor de Belgische bevolking, maar via statistische correcties kunnen we toch heel zinvolle uitspraken doen”, legt professor Thomas Neyens (KU Leuven) uit. “De resultaten worden altijd herwogen naar leeftijd, geslacht, opleiding en provincie, tenzij anders vermeld.”

Deze week staan de wetenschappers onder meer stil bij het aangekondigde hervatten van de fysieke lessen in de tweede en derde graad van het secundair onderwijs op 10 mei. Aan ouders en leerkrachten vragen de onderzoekers of ze gerust zijn dat dit veilig kan. Aan studenten en lesgevers hoger onderwijs wordt ook de vraag gesteld of ze meer lessen op de campus een haalbare kaart vinden.

De bevraging kan dinsdag tussen 10 en 22 uur ingevuld worden.