Nu ook West-Vlaamse praatgroep voor ouders van overleden baby

Redactie KW

De vereniging Met Lege Handen organiseerde al praatgroepen in Leuven en in Antwerpen. Vanaf nu kunnen ouders van een overleden baby ook in Roeselare terecht.

Een baby verliezen, voor, tijdens of na de bevalling, is een erg ingrijpende gebeurtenis. Het leven van ouders wordt grondig dooreen geschud. Praten met lotgenoten kan een belangrijke steun zijn: zij hebben vaak weinig woorden nodig om elkaar te begrijpen.

Veel West-Vlaamse ouders van een overleden baby’tje zijn afgeschrikt door de afstand naar Leuven of Antwerpen. Nochtans is het voor ‘sterrenouders’ vaak waardevol om hun verhaal te vertellen aan lotgenoten. In de praatgroep kan je vertellen over je kindje, je emoties, je moeilijke momenten en kan je herinneringen ophalen. Niemand kan het verdriet wegnemen, maar je kan je wel gedragen, gesteund en begrepen voelen.

Daarom nam de vereniging Met Lege Handen het initiatief om ook in West-Vlaanderen een praatgroep op te starten, samen met drie West-Vlaamse ‘sterrenouders’. Om de zes weken zal in Dienstencentrum Schiervelde in Roeselare een praatgroep doorgaan. De eerste praatgroep vindt plaats op zondag 21 juni, van 14 tot 17 uur.

(FJA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.