Nieuwe uitbaatster voor dorpscafé De Watervalle

De 54-jarige Martine Rosseel heropende op donderdag 19 april het café De Watervalle in de dorpskern van Bekegem. In de eerste plaats wil ze ervoor zorgen dat dit dorpscafé een vaste waarde wordt in de kleinste deelgemeente van Groot-Ichtegem, daarna wil ze ook de kaart uitbreiden met kleine snacks.

Martine Rosseel heeft ervaring in de horeca, want ze werkte tot vorige week in taverne De Provence. © Coghe

Vorige week donderdag was het alvast gezellig druk in café De Watervalle. Niet alleen door de lokale bewoners die eens een kijkje kwamen nemen, maar ook de vele fietsers, buiten gelokt door het mooie weer, werden aangetrokken door het zonnige terras op de markt van Bekegem. “Het is inderdaad druk”, lacht Martine Rosseel. “Eigenlijk komt de opening een weekje te vroeg, want ik moet nog van alles in orde brengen. Zopas is de vertegenwoordiger van de koffie mij nog het gebruik van de koffiemachine komen uitleggen, terwijl ik ook al moest opdienen in het café en vers fruit moest snijden voor de sangria die ik wil verkopen. Gelukkig kan ik rekenen op mijn vriend Luc Goemaere (58), die mij zal komen helpen zoveel hij kan. Toch wou ik absoluut open doen, omdat een groepje vrienden die fietsen hier na hun rit wilden halt houden.”

Via sociale media

“Tot vorige week werkte ik nog in De Provence op de markt in Eernegem. Niemand wist trouwens dat De Watervalle niet meer open was. Blijkbaar sloot de vorige eigenares eind maart, nadat het bericht kwam dat het bestuur van de spaarkas een laatste uitbetaling zou doen en er dan mee zou stoppen. Het is maar via sociale media dat we te weten gekomen zijn dat het hier leegstond.”

“Ik voel dat ik mij hier ga amuseren, want de mensen zijn enorm gastvrij”

“Veel mensen vertelden me dat dit hier iets voor mij was en dat ik maar eens moest informeren. Iets vragen kost niets en ik contacteerde de eigenaar. De voorwaarden waren goed en zonder verder veel na te denken ben ik er vol voor gegaan. Totaal onverwacht dus, maar ik voel dat ik mij hier ga amuseren. De mensen hier zijn alvast enorm gastvrij. Zelf ben ik van Ichtegem afkomstig, maar verhuisde ik al vrij vroeg naar Eernegem. Daar hadden mijn ouders een kruidenierswinkeltje in de Stationstraat. Ik ben graag onder de mensen en heb altijd graag gewerkt als dienster in taverne De Provence. Ik heb gehoord dat het hier op zondagavond wel eens druk kan zijn, dus ga ik sluiten op maandagmorgen. Ook dinsdag is een sluitingsdag”, besluit Martine Rosseel het gesprek.

Eerste klanten

Een van haar eerste klanten was de 83-jarige Maurice Tourlouse. “Ik kom hier al zeker 20 jaar mijn pintje halen”, vertelt Maurice. “Ik ben blij dat het café niet lang heeft leeggestaan. Ik ben hier immers altijd graag geweest. Ik hoorde van Martine dat het haar eerste dag was en dat wou ik natuurlijk niet missen.”

(RI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.