https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Mathias Blanckaert uit Ingelmunster wordt 21 in 21: “Mijn ouders zijn mee met alles”

Mathias Blanckaert. © FODI
Redactie KW

21, het is een magische leeftijd, en al zeker als je die verjaardag mag vieren in het jaar 2021. Wij vragen wekelijks een van hen naar hun plannen, dromen en verwachtingen. Deze week Mathias Blanckaert uit Ingelmunster.

Mathias Blanckaert is de oudste zoon van Filip en Friedel Blanckaert-Vantomme uit de Stationsstraat. Zijn papa is huisarts, zijn mama apotheker in Oostkamp. Hij is de broer van Olivier en Louise. Hij werd geboren in Izegem op 26 augustus 2000. Mathias sloot net zijn tweede jaar geneeskunde af aan de KULAK te Kortrijk. In het weekend is hij leider bij de plaatselijke Scouts. Hij geeft leiding aan de jongverkenners, de groep van het eerste en tweede middelbaar. Daarnaast vindt hij het leuk om iets te gaan drinken of om af te spreken met zijn vrienden.

Hoe ziet een doordeweekse dag eruit?

“Tijdens het academiejaar bestaat een dag meestal uit lessen volgen en studeren. Door de pandemie was dat meestal online, thuis. Practica gingen wel door op de campus en dit is dan ook een mooi moment om met je medestudenten te babbelen. Naar de avond toe volgt er wat ontspanning door af te spreken met vrienden of naar een film te kijken.”

Wat doe je meestal in het weekend?

“Tot vorige week werd er verder gestudeerd, maar nu is er meer tijd voor ontspanning. De zaterdag is er Scouts en dit is iets wat ik heel graag toe. Het is een toffe uitlaatklep.”

Wat deed je in de lockdowns? Ontdekte je een nieuwe hobby?

“In deze periode hield ik mij vooral bezig met mijn lessen en studies. Ik had echter meer tijd dan normaal en daarom heb ik soms series gebingewatcht. Een nieuwe hobby heb ik niet echt ontdekt.”

Hoe zit het met je muzikale smaak?

“Ik luister vooral naar rock, maar ook andere genres zoals hiphop en elektronische muziek kunnen mij bekoren.”

Kan je een dag zonder gsm of sociale media?

“In de blok moet ik veel studeren en heb ik geen nood aan mijn gsm of social media. Ook als ik omringd ben door familie en vrienden denk ik daar echt niet aan. Ik kan dus zeker zonder. Als ik echter een hele dag alleen thuis ben, is het moeilijker om eraan te weerstaan.”

Hoe zit het met de generatiekloof? Vind je je ouders ouderwets?

“Nee. Mijn ouders zijn zelf echt progressief en goed mee met hun tijd. Op vlak van werk en ontspanning zijn ze echt mee met alles. Ook hun opvattingen zijn geëvolueerd met de tijd.”

Waar kan je niet tegen? Waar kom je tegen in opstand?

“Mensen uitsluiten of bewust links laten liggen in een groep. Ik zit – zoals al eerder vermeld – in de Scouts. Een goed groepsgevoel vind ik heel belangrijk.”

Hoe zie je jezelf over tien jaar?

“Hopelijk aan het werk als een goede arts en een goede vriendenkring rond mij. En vooral gelukkig zijn.” (Patrick D.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten