Lions Club Oostende steunt voetbal in… Ostende

Redactie KW

Van een mooie geste gesproken: Caroline Vanwynsberghe overhandigde namens Lions Club Oostende en Lions Club Oostende B04 een mooie som van 500 euro om kledij en ballen te kopen voor de lokale voetbalclub in het Argentijnse Ostende. Daar hangt een verhaal aan vast. Want in het Zuid-Amerikaanse land stichtten begin 20ste eeuw enkele uitgeweken Belgen het stadje waarvan de naam sterk lijkt op die van de grootste stad aan de Belgische kust.

Sinds enkele jaren heeft Oostende een officiële stedenband met de Argentijnse tegenhanger. In die optiek ging podcastmaakster Eva Moeraert op bezoek in de Argentijnse stad en maakte ze er een boeiende podcast over. Ze bezocht er ook een lokaal jeugdvoetbalploegje dat er in de Belgische kleuren speelt. Afgelopen zondag, vóór de match van KVO tegen Beerschot, kwam Moeraert samen met bevoegd schepen Silke Beirens (Groen) toelichting geven.

Ook van de partij: kunstenaar Caco, het alias van Carlos Sugliano. De Argentijn is van Ostende afkomstig en werkte in het kader van The Crystal Ship ook aan een muurschildering in Oostende.

Als echte voetbalfan kreeg hij een KVO-shirt mee en mag hij de cheque-overhandiging in Argentinië onderstrepen. (TVA/ foto TVA)