Levensloop Westhoek brengt solidariteit, hoop en muziek samen in Ieper

De eerste deelnemers namen om 10 uur de start, met vooraan in rolstoel KW-journalist Marc Desender die momenteel ook strijdt tegen de vreselijke ziekte, maar ook hij is een vechter. © EF
Redactie KW

Op zaterdag 21 september werd in Ieper een nieuwe editie van Levensloop Westhoek georganiseerd, de solidariteitsbeweging van Stichting tegen Kanker. Vanaf 10 uur in de ochtend tot 22 uur ‘s avonds brachten meer dan 1.300 deelnemers hun steun uit voor de strijd tegen kanker tijdens een 12 uur durend evenement in het Hamiltonpark. Met tal van optredens en een kaarsenceremonie werd het een dag vol hoop, veerkracht en verbondenheid.

Levensloop Westhoek heeft als belangrijkste doel om mensen die kanker hebben of hebben gehad in de bloemetjes te zetten en geld in te zamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek en lokale projecten die bijdragen aan het welzijn van patiënten. Tijdens het evenement konden deelnemers zich inzetten door te wandelen of te lopen op een uitgestippeld parcours, waarbij elke stap symbool stond voor steun aan kankerpatiënten en hun families.

De sfeer zat er vanaf het begin goed in. Het Hamiltonpark werd omgetoverd tot een ontmoetingsplaats voor de lokale gemeenschap, verenigingen en vrijwilligers. De hele dag door waren er optredens van diverse bands en artiesten, waaronder het koor Chorus Cresendo en de Ieperse Snoezepoezen, die het publiek wisten te begeesteren.

De lokale verenigingen speelden een cruciale rol tijdens Levensloop Westhoek. Ze verzorgden de catering en boden allerlei hapjes en drankjes aan de deelnemers en bezoekers . De volledige opbrengst van de dag gaat integraal naar Levensloop. Deze vrijwilligersinzet, gecombineerd met de massale opkomst, zorgde ervoor dat de editie van dit jaar een groot succes werd.

Voorzitter Christophe Onraet kon met trots melden dat het aantal deelnemers dit jaar opnieuw gestegen was. “Vorig jaar hadden we al 1.300 deelnemers en we zijn verheugd te kunnen zeggen dat we dat aantal nu hebben overschreden,” verklaarde hij. “De sfeer was de hele dag gemoedelijk en er was een groot gevoel van samenhorigheid, wat het evenement extra speciaal maakt.”

Met een dag vol muziek, hoop en verbondenheid bewees Levensloop Westhoek dat elke stap – hoe klein ook – een groot verschil kan maken. (EF)