Leerlingen GBS Esen bakken koekjes voor Villa Rozerood

(foto ACK)
Redactie KW

De leerlingen van het vijfde leerjaar van de Gemeentelijke basisschool in Esen stelde zelf voor aan directie en leerkrachten om iets te organiseren tvv Villa Rozerood. Drie ideeën kwamen eerst naar voor, één daarvan was pudding maken en op de markt verkopen maar dat bleek niet haalbaar. Wel werden er kerstkaarten en kerstversiering gemaakt en koekjes gebakken.

Villa Rozerood creëert als respijthuis een omgeving waar niet alleen het zieke kind een gepaste zorgondersteuning krijgt, maar waar zowel het zorgkind als de ouders, broers en zussen daarenboven de dagdagelijkse zorgen eindelijk eens achter zich kunnen laten. Diverse verblijfsformules zijn mogelijk in functie van de vraag en noden van het betrokken gezin.

Het initiatief van de leerlingen werd een succes: deze namiddag moest er nog 40 kilo koekjes die in totaal 150 zakjes zullen worden, worden gebakken. Alle leerlingen gingen bij directrice Lieselot Deruyter thuis deeg maken, koekje bakken en verpakken. De leerlingen deden zelf de boekhouding (onder toezicht van een leerkracht) en hebben heel veel geleerd ondertussen. Ze zijn heel trots op zichzelf dat ze dit kunnen verwezenlijken en vinden het heel leuk, er was vooraf afgesproken dat ze zouden doorzetten ook als het even wat moeilijker of saai zou worden maar dat is niet gebeurd. Tot deze namiddag was er al 745 euro in kas, het totaal zal morgen doorgestort worden aan Villa Rozerood. (ACK)