Fun Run in De Haan brengt 2.000 euro op voor Kinderkankerfonds

De opbrengst werd nu overhandigd aan de organisatie. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Tijdens de Christmas Fun Run, die eind december plaatsvond in en rond de Potinière in De Haan, werd 2.000 euro ingezameld voor de vzw Kinderkankerfonds. Dat bedrag werd nu overhandigd aan de organisatie.

Op vrijdag 23 december vond opnieuw de Christmas Fun Run plaats in De Haan. Bijna 1.000 kerstmannen en -vrouwen liepen mee op het unieke en sfeervolle parcours doorheen het parkdomein La Potinière en de volledige Concessiewijk. “Met de Christmas Fun Run steunen we traditioneel ook een goed doel en deze keer kozen we voor de vzw Kinderkankerfonds, die zich elke dag inzet voor kinderen met kanker en hun gezinnen. We schenken met veel plezier het ingezamelde bedrag van 2.000 euro aan deze organisatie”, zegt schepen van Sport Hilde Dhont.

Blij met steun

Het geëngageerde team van het Kinderkankerfonds biedt de getroffen gezinnen de nodige extra ondersteuning om de behandelingen te kunnen volhouden. In de toekomst hoopt het fonds ook nog meer te kunnen investeren in wetenschappelijk onderzoek, want nog lang niet alle kinderen genezen van kanker. De vzw is dan ook heel blij met de steun vanuit De Haan. “We zijn de gemeente heel erg dankbaar”, zegt coördinator Catharina Waelput.

“Onze werking is immers volledig afhankelijk van giften en benefietacties, en tijdens de coronaperiode werd er heel wat minder georganiseerd. We zullen het geld goed besteden aan onze projecten, die een enorme steun betekenen voor kinderen met kanker en hun gezinnen”, klinkt het.