Frederik Duchi uit Heule maakt cheesecake met Oreo

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Zoals de Oreo-cheesecake van Frederik Duchi uit Heule.

Een huwelijksreis naar Amerika én een stuk dream extreme Oreo cheesecake uit de Cheesecake Factory zetten Frederik Duchi thuis aan het bakken. Na heel wat proberen en testen, heeft hij nu z’n eigen versie bedacht die uit maar liefst vijf lagen bestaat.

“De taart is een echte smaakbom, ideaal voor een feestelijke gelegenheid”, vindt hij.

Frederik Duchi uit Heule maakt cheesecake met Oreo

RECEPT

voor een springvorm met een diameter 28 cm

INGREDIENTEN en WERKWIJZE

Laag 1: chocoladecake

– 133 gr suiker

– 1 ei

– 2 ml vanille-extract

-30 ml maïsolie

– 15 gr boter

– 59 gr water

– 118 gr bloem

– 44 gr cacaopoeder

– 2 gr bakpoeder

– 2 gr bicarbonaat of gewoon zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng suiker, ei en vanille. Voeg daarna olie, boter en water toe. Meng bloem, cacao, bakpoeder en bicarbonaat in een andere kom. Voeg alles samen en bak de cake 25 minuten af.

Laag 2: Oreo-koekjes

– 25 Oreo-koekjes

– 80 gr boter

Smelt de boter. Plet de koekjes en roer ze onder de gesmolten boter. Smeer het mengsel boven op de (licht) afgekoelde chocoladecake en laat een uur rusten in de koelkast.

Laag 3: cheesecake

– 355 ml room met 45% vetgehalte

– 118gr kristalsuiker

– 5 ml vanille-extract

– 554 gr platte kaas (Philadelphia)

– 16 Oreo-koekjes

Klop de room op samen met de suiker en de vanille. Meng de platte kaas onder het mengsel dat op kampertemperatuur is. Brokkel er acht koekjes in. Smeer 1/3 van het mengsel op de taart, plaats de overige acht koekjes er bovenop en smeer de rest van het mengsel over de koekjes. Laat minstens een uur opstijven in de koelkast.

Laag 4: chocolademousse

– 250 g room van 45%

– 100 gr pure chocolade

– 50 gr boter

– 25 gr bloemsuiker

– 2 blaadjes gelatine

– 6 Oreo-koekjes

Smelt de chocolade en de boter samen met 50 gr room op een matig vuur. Klop 200 gr room samen met de bloemsuiker op. Week de gelatine in koud water en meng het onder de lauwe chocolade. Als de chocolade volledig afgekoeld is, meng je dit met de opgeklopte room en brokkel je er nog de koekjes onder. Laat minstens een uur opstijven.

Laag 5: glazuur

– 150 gr pure chocolade

– klein scheutje room

Smelt de chocolade samen met de room en laat het mengsel een beetje afkoelen. Smeer uit over de taart en laat nog een uur opstijven in de koelkast.