Firma De Witte-Vandecaveye schenkt 26.000 euro aan Parkinson Pact

De actie leverde maar liefst 26.000 euro op. © NS
Nele Sabbe
Nele Sabbe Medewerker KW

Het bedrijf De Witte-Vandecaveye uit Wingene bestaat 75 jaar. Dit werd uitgebreid gevierd tijdens het feestweekend op 13 en 14 januari. Zaakvoerder Jan De Witte deed een oproep naar de genodigden toe om geen geschenken mee te brengen, maar bij te dragen voor het goede doel: Parkinson Pact uit Pittem. De cheque werd op 9 februari overhandigd.

Op vrijdag 9 februari werd een cheque met een bedrag van 26.000 euro overhandigd door zaakvoerder Jan en zijn broer Bert De Witte aan Tom Coghe van Parkinson Pact. “Omdat ‘samen sterk’ een kernwaarde is binnen het bedrijf kwam ik al gauw op het idee om een goed doel te steunen in plaats van tal van geschenken te ontvangen”, weet zaakvoerder Jan De Witte. “Parkinson Pact uit Pittem kwam aan bod en hun slagzin is ‘een ziekte draag je niet alleen’. Dit is een idee waar ikzelf en het volledige team ook volledig achterstaan.”

Bezieler van de vzw, Tom Coghe, lijdt zelf aan de spierziekte, en wil samen met zijn vereniging specifiek gekozen onderzoeken en projecten steunen.