Filou-CEO leidt ook Think Pink Europe, in belangrijke strijd tegen borstkanker

Jurgen Vanpraet was er vorig weekeinde in Rome bij. © PR
Redactie KW

Een kwarteeuw bestaat Race for the Cure, een sportieve actie van Think Pink Europe voor het goede doel. “Ik blijf hiervan de Europese trekker, omdat de strijd tegen borstkanker zo belangrijk blijft”, zegt Jurgen Vanpraet.

Oostende en ruimere omgeving kennen Jurgen Vanpraet vooral als de CEO van basketclub Filou Oostende. Hij oefent echter ook nog een andere job uit. Sinds 2018 is Jurgen Vanpraet ook managing director van Think Pink Europe. Dat is een koepelorganisatie van borstkankerorganisaties. Think Pink Europe is in 27 landen actief.

“Vooral de Race for the Cure is ons ding. Dat is een wandeling van drie kilometer en/of een looptocht van zes kilometer die we intussen in meer dan vijftig Europese steden helpen organiseren. Het brengt overal duizenden mensen op de been”, vertelt Jurgen Vanpraet.

“Vorig weekend trokken we in Rome 150.000 deelnemers”

“Knaller op dit vlak was ongetwijfeld de Race for the Cure van vorig weekend in de Italiaanse hoofdstad Rome. Dit jaar vestigden we een ongelooflijk record, met 150.000 deelnemers. Het was meteen de grootste Race for the Cure ooit. Nergens ter wereld was er al een loop- en wandeltocht van die omvang. Dit is de grootste sportieve actie voor het goede doel wereldwijd. Als je die steun voelt, als kankerpatiënt en familie, dan geeft dat een enorme boost voor heel veel mensen. Symbolischer kan bijna niet”.

Zedelgems IT-bedrijf

Jurgen Vanpraet noemt nog een West-Vlaamse link aan deze knappe organisatie. “Het digitale registratieplatform werd in volle covidperiode ontwikkeld in samenwerking met het Zedelgemse IT-bedrijf Say Hey. In 25 talen en tientallen betaalsystemen passeren straks weer duizenden registraties wanneer Races zich op gang trekken in de rest van Europa. Van Athene tot Tenerife, van Sarajevo tot Marseille”, benadrukt Vanpraet.

“Ook in België hebben er in september en in de borstkankermaand oktober races plaats. In West-Vlaanderen zal dat onder meer het geval zijn in Brugge en Bellewaerde.” (PR)