Fietsen voor het goede doel levert een mooie som op
In juli fietsten enkele enthousiaste vrienden naar Compostela ten voordele van Klimop in Diksmuide en De Regenboog in Koekelare, twee scholen voor bijzonder onderwijs.
“We zijn vertrokken op 6 juli vanuit Sint-Jacobskapelle, om aan te komen in Compostela op 29 juli. We hadden bij onze aankomst 2.222 km op de teller”, vertelt Jef Boone, die meefietste en een link met Klimop heeft. “Voor onze goede doelen hebben we een wijnverkoop georganiseerd. De volledige winst wordt gedeeld over onze twee bijzondere scholen: De Regenboog in Koekelare en Klimop in Diksmuide. Zij kunnen de centjes goed gebruiken. Met de verkoop van 1.351 flessen wijn hebben we aan elke school 2.297 euro kunnen schenken. Ons doel was het aantal kilometers omzetten in euro’s. Ieder kind heeft recht op onderwijs op maat. Naast het gewoon basisonderwijs bestaat er ook het buitengewoon basisonderwijs. Dit onderwijs wordt ingericht voor kinderen die, tijdelijk of permanent, speciale hulp nodig hebben door een lichamelijke of geestelijke handicap, ernstige emotionele problemen, gedragsproblemen of ernstige leerstoornissen. Het buitengewoon basisonderwijs is ingedeeld in types, volgens de beperking van de kinderen, en dus de specifieke zorg die zij nodig hebben. Naast de verschillende types is er ook het basisaanbod: voor kinderen met specifieke onderwijsbehoeften voor wie het gemeenschappelijk aanbod met redelijke aanpassingen niet haalbaar is in een school voor gewoon onderwijs.”
‘Junglemaatjes’
De Klimop kocht met de centen Junglemaatjes. “Heel wat leerlingen ervaren moeilijkheden op socio-emotioneel vlak. Daarom vinden we het als school ook echt belangrijk om hier extra op in te zetten. Dit doen we, sinds dit schooljaar, aan de hand van een nieuwe lesmethode met de Junglemaatjes. Dit zijn kleurrijke Junglemaatjes: olifant, leeuw, aap, krokodil en papegaai. Elk jungledier heeft zijn specifieke karakter, met zowel talenten als valkuilen. Samen met de kinderen ontdekken we alle eigenschappen van elk dier en zo kunnen leerlingen zich identificeren met een van de vijf Junglemaatjes”, legt een dankbare directrice Karen Ollevier van Klimop uit. “Door de sterke visuele ondersteuning, herkenbaarheid en het werken met verhalen is deze lesmethode ideaal voor kleuters en jonge kinderen. In de loop van het schooljaar komen verschillende onderwerpen aan bod: groepsvorming, communicatie, emoties, samen spelen, ruzies herstellen, zelfvertrouwen, zelfbeeld en nog heel wat meer. Dankzij de financiële steun van de Compostella-fietsers konden we de Junglemaatjes zowel voor onze kleuters als voor onze jongste leerlingen tot 9 jaar aankopen”, aldus Karen Ollevier. (ACK)
Warm West-Vlaanderen
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier