Els steunt drie goede doelen

Redactie KW

Els Dezitter, Krak van Zwevegem 2022, kon zaterdag drie verenigingen gelukkig maken met een mooie cheque. Els organiseert, samen met Maureen Berigt, acties waarmee ze goede doelen steunt.

“We verkochten niet alleen chocolade, maar kregen ook steun van Monique Drogenbroodt. Zij haakte en verkocht onder andere een aantal pennenzakjes en schonk de opbrengst aan onze actie”, zegt Els die verantwoordelijk is voor de cafetaria in wzc Sint-Amand. De Ziekenhuisclowns, Het Ventiel en sociale winkel Surplus, kregen elk een cheque van 500 euro.

“Onze ziekenhuisclowns zijn professionele artiesten die een specifieke opleiding kregen. Ze brengen een bezoek aan alle kinderen, ongeacht of die voor een lange of korte tijd in het ziekenhuis verblijven”, verduidelijkt voorzitter Marie-Paul Neyt. De ziekenhuisclowns zijn elke maandag te gast in het ziekenhuis in Kortrijk en op dinsdag alternerend in Waregem en Tielt. Het Ventiel, een organisatie voor mensen met jongdementie, was onder andere vertegenwoordigd door Claude Sablain.

Warm engagement

“Met Het Ventiel zijn we Els en Maureen enorm dankbaar voor hun warme engagement. Het gaat zeker niet alleen om hun actie en chocoladeverkoop, maar ook over hun betrokkenheid en warm hart voor onze mensen. Met dit geld kunnen we iets extra’s organiseren voor onze mensen met jongdementie. Ik denk dan aan een djembé-workshop, een kookactiviteit of een uitstap naar het SMAK.” Palmer Vandemeulebroecke van Surplus toonde zich ook dankbaar. “Met onze sociale winkel helpen we nu 80 à 85 gezinnen, een aantal dat op drie jaar verdubbelde. Het zijn vooral jonge alleenstaanden, met kinderen, die het moeilijk krijgen. Het zijn ook mensen die werken. Zelfs werk hebben, is geen garantie meer als bescherming tegen armoede. De overschotten in de voedingsindustrie zijn ook veel kleiner geworden. We moeten dus steeds meer zelf aankopen. Met die 500 euro kan ik bijvoorbeeld 2.400 eieren kopen. Per bedeling hebben we er immers 600 à 650 nodig.”

Els is nu bezig met een paasactie ten voordele van het dierenasiel De Leiestreek. (GJZ)