Een schouderklopje voor jonge mama Ine

Ine heeft enkele pittige jaren achter de rug. (foto mlt)
Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

“Mijn schoondochter Ine is opnieuw mama geworden en heeft een schouderklopje nodig”, mailt Claudine Deketelaere naar KW. “Ze zal het bloemetje zeker appreciëren.” En zo trokken we met een bos ruikers naar Wijnendale bij Torhout.

Ken je ook iemand die een bloemetje verdient? Laat het ons weten via mail op bloemetje@kw.be.

We ontmoeten Ine Van De Walle (35) ergens te velde in Wijnendale. Aan het eind van een doodlopend straatje stranden we op een werf. Ine en haar man Lander Dejonghe (36) hebben hier de voorbije jaren namelijk hun droomhuis gebouwd, achter het huisje waar ze dertien jaar lang woonden. Meteen bouwden ze er aangrenzend een sportatelier bij zodat Lander er zijn praktijk als personal coach in bijberoep kan houden.

“Het was een heftige periode met de verhuis en de kindjes”

Daarbovenop werd het koppel in die werfjaren gezegend met twee pagadders: Ilan (2) en de vier maanden oude Lina. “Vandaar het schouderklopje van oma Claudine”, lacht Ine die in het dagelijks leven leerkracht wetenschappen en wiskunde is aan het Sint-Franciscus Xaveriusinstituut in Brugge. Lander is opvoeder aan Don Bosco in Torhout. “Het was een heftige periode met de verhuis en de kindjes.”

Ine en Lander kiezen er namelijk principieel voor om de kinderen niet naar een crèche te sturen en ze zelf binnen de familie op te voeden. “Van zodra Ilan er was, ben ik halftijds gaan werken. Lander zit middenin een jaar sabbatical om alles in goede banen te leiden: de kinderen, de Sporthoeve én de bouw van ons huis… Hij hielp zoveel mogelijk mee met de bouwwerken. Gelukkig kunnen we ook rekenen op onze ouders die op pensioen zijn en maar al te graag bijspringen als babysit.” Maar de pittige maanden zijn intussen achter de rug en nu kan het gezin op adem komen in het prachtige Wijnendale. Geniet ervan! (mlt)