Editors zorgt ervoor dat Kortrijk Weide voor het eerst volzet is

Tom Smith was opnieuw zijn aimabele zelve in Kortrijk. Editors speelde een akoestische set van een halfuurtje. © (foto TV)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De Britse band Editors lokte donderdagavond zo’n 7.000 mensen naar Kortrijk Weide voor De Warmste Week. Het plein moest voor het eerst afgesloten worden, er kon en mocht niemand meer bij.

Na een rustige openingsavond, werd er donderdagavond een tandje hoger geschakeld voor De Warmste Week in Kortrijk. Daar had de komst van de Britse band Editors ongetwijfeld heel wat mee te maken.

De band staat normaal als headliner op Rock Werchter of Pukkelpop of in het Sportpaleis, maar deed het deze keer een stuk intiemer. Met een akoestische set waarbij de grootste hits vakkundig uitgekleed werden. Gaande van ‘A Ton of Love’ tot ‘Smokers Outside The Hospital Doors’, ‘Papillon’ of ‘No Sound But The Wind’. Het zorgde voor een uiterst warme sfeer op een volledig volgelopen plein.

Willy Sommers

Dat plein werd voor het eerst afgesloten wegens volzet. Goed voor ongeveer 7.000 bezoekers op Kortrijk Weide. Zij konden eerder genieten van een optreden van De Nieuwe Lichting-winnares Tessa Dixson én van Willy Sommers. De populaire zanger verscheen plots uit het niets en bracht er een luidkeels meegezongen ‘Laat de zon in je hart’. Of hoe bij De Warmste Week alle genres aan bod komen.

Editors zorgt ervoor dat Kortrijk Weide voor het eerst volzet is
© (foto TV)

In concertzaal Départ kon een select publiek genieten van de Kortrijkse band Balthazar en Trixie Whitley, het concert was net als alle andere concerten uitverkocht.

Kortrijk kan terugblikken op een geslaagde tweede dag, na de Warmathon op woensdag. Vrijdagavond zijn er optredens van onder meer Bear’s Den in Départ én ‘t Hof van Commerce als gratis verrassingsoptreden.

Studio Brusselhttps://www.facebook.com/studiobrussel/https://www.facebook.comFacebook1281

De Warmste Week — Editors live

Editors speelt live én akoestisch in Kortrijk voor De Warmste Week. Kijk mee hoe Tom Smith en co het podium én het publiek inpalmen.

Geplaatst door Studio Brussel op Donderdag 19 december 2019

video1.0https://www.facebook.com/studiobrussel/videos/949679972095007/500

(TD)

Het plein stond volledig vol, voor het eerst moest het bordje 'uitverkocht' bovengehaald worden.
Het plein stond volledig vol, voor het eerst moest het bordje ‘uitverkocht’ bovengehaald worden.© (foto TV)