De Fruitoase uit Zonnebeke is ‘Ik Koop Lokaal’-ambassadeur

Voor Franciska Vandamme is er nu wellicht nog meer werk aan de winkel.© ZB
Voor Franciska Vandamme is er nu wellicht nog meer werk aan de winkel.© ZB
Redactie KW

Bij de eerste deelname werd de Fruitoase uit de Roeselarestraat 1, die volgend jaar 25 jaar bestaat, als ‘Ik Koop Lokaal’-ambassadeur verkozen.

In de winkel, die van dinsdag tot en met zaterdag doorlopend open is van 8u tot 18.30 en op zondag van 8.30u. tot 12 uur, vind je een groot assortiment verse groenten en fruit. Uitbaatster Franciska Vandamme (48), getrouwd met Luc Vanneste en mama van Lynn en Lies, is heel tevreden met de uitslag.

“We hadden niet verwacht dat we zouden verkozen worden, maar wel gehoopt natuurlijk. Ik denk dat we rond de 340 stemmen haalden. Ik hoop dat door dergelijke wedstrijden, de kleine, lokale handelaar nog meer in de kijker komt te staan. Ik vind het erg belangrijk dat wij elkaar, de plaatselijke handelaars, steunen en promoten.”

Naast groenten en fruit kan men in de Fruitoase ook voor talloze andere producten zoals diepvriesproducten, huisbereide confituur, saladebar, 100% West-Vlaamse producten en een grote variatie aan geschenkmanden terecht.

100 % West-Vlaams

“Wij bereiden onze confituren volgens het oud recept van mijn oma. We trachten altijd te zorgen voor de kortste en snelste weg tussen producent en klant. Daarom rijden we drie tot vier keer per week voor dag en dauw naar de veiling van Roeselare. Alleen het beste is goed genoeg en daarom selecteren we zelf onze producten op de vroegmarkt. Dit betekent ook dat wij gemakkelijk kunnen inspelen op de wensen van de klant. Wanneer iemand specialiteiten nodig heeft, dan garanderen wij dat deze 24 uur later in onze winkel klaar liggen.”

Door de jaren heen voelen we wel dat de mensen anders zijn gaan eten. Ze kopen bewuster en duurzamer. De mensen hebben meer vertrouwen wanneer ze horen dat een product in West-Vlaanderen gemaakt wordt. We zijn ons zo ook almaar meer gaan toeleggen op 100% West-Vlaamse producten. Digitaal shoppen is volgens mij de toekomst en zit in de lift. We hebben een website en sinds kort ook een webshop waar je al onze producten kan terugvinden,” besluit Franciska. (NVZ)

Meer info op http://www.fruitoase.be of 051 78 03 96 of 0478 30 49 04 of via mail info@fruitoase.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.