Daan speelt Housewife op beiaard in het Kortrijkse Belfort, speciaal voor Grete

Grete wist niet wat haar te wachten stond. © TVG
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Grete komt al sinds de eerste editie van De Warmste Week (toen nog Music For Life) langs om een plaatje aan te vragen. Hoewel zoiets misschien niet uniek is, ligt het bij Grete toch net iets anders.

Elk jaar vraagt Grete hetzelfde liedje aan, namelijk Housewife van Daan. “Elk jaar doneer ik mijn leeftijd in euro, in ruil voor een plaatje op de radio tijdens De Warmste Week. Dit jaar ben ik 52 jaar, dus dat wordt 52 euro”, vertelt ze.

Vanuit het Belfort weerklonk het favoriete liedje van Grete.
Vanuit het Belfort weerklonk het favoriete liedje van Grete.© JVG

Het zou De Warmste Week niet zijn, mochten Studio Brussel en VRT geen specialleke voorzien hebben voor Grete. “Wij staan hier aan het belfort, maar het plaatje wordt afgespeeld op het Nelson Mandelaplein. Jij kan het dus helaas niet horen maar wat zou je ervan denken mocht Daan live het lied spelen op de beiaard?”

De interviewer had nog maar net zijn zin afgemaakt of Housewife weerklonk door de klokken van het Belfort op de Kortrijkse Grote Markt. Een geëmotioneerde Grete kon haar oren en ogen niet geloven toen Daan in levende lijve door de deuren naar buiten wandelde.