Christophe organiseerde een wandeltocht ten voordele van vzw Missing You. "Iedereen heeft vroeg of laat te maken met een overlijden", zei hij bij het begin van zijn organisatie. Zelf verloor hij zijn vader in 1994. "Ik vond hem zelf dood terug in het water."

Het duurde meer dan 20 jaar eer Christophe er over kon praten. "Veel te lang", zegt hij nu. "Ik besef nu dat een luisterend oor belangrijk is. Missing You is een vzw die praatgroepen en rouwkampen organiseert om mensen te helpen in hun verwerkingsproces."

Christophe begon zijn tocht van 100 kilometer zaterdag in de vooravond in Brugge.Christophe stippelde een tocht van 100 kilometer uit, die zeker door Brugge en Deerlijk moest lopen, de twee gemeenten waar er een vestiging van de vzw Missing You is. Na 5 kilometer vergezelde zijn oudste zoon Tibeau (18) hem en elke tien kilometer kwamen er mensen bij. "Dit symboliseert de weg die je gaat als je met een sterfgeval te maken hebt", zei hij. "Er komen altijd maar mensen bij op je pad om je te steunen."

De Warmste Week - Stijn Van de Voorde bedankt Christophe voor zijn actie

Christophe was 17 toen hij zijn vader vond die uit het leven gestapt was. Het duurde 20 jaar vooraleer hij erover kon praten. Dat wil Christophe nu vermijden. Hij stapte 100 km naar Kortrijk om het taboe rond mentale gezondheid te doorbreken. Wie met vragen zit rond zelfdoding kan terecht op de Zelfmoordlijn, op Zelfmoordlijn 1813 – België.

Geplaatst door Studio Brussel op Maandag 23 december 2019

The Sound of Silence

Het was de bedoeling dat Christophe de volledige honderd kilometer uitstapte, maar op enkele kilometer van het einde werd hij 'ontvoerd' door mensen van Studio Brussel. "Ik wist niet wat er zou gebeuren", reageerde hij terwijl hij naar het Sint-Michielsplein werd gebracht. Na een interview met de vraag welk liedje Christophe zou aanvragen en waar op hij antwoordde 'The Sound of Silence' werd hij in de bomvolle Sint-Michielskerk geloodsd waar een 12-uren zangmarathon door verschillende koren bezig was. Christophe werd verwelkomd door een erehaag van mensen. De koren Crescendo uit Rollegem en en Pro Ecclesia uit Kortrijk brachten samen 'The Sound of Silence' voor Christophe, die er samen met zijn zonen Tibeau (18) en Lenz (6) en zijn vrouw Sofie en enkele vrienden van genoot.

"Veel in de plaats gekregen"

Christophe vond het enigszins wel jammer dat hij de laatste van zijn 100 km niet kon afmaken maar zei "wat ik ervoor in de plaats gekregen heb is iets om nooit meer te vergeten!" Na het kooroptreden in de Sint-Michielskerk trok Christophe naar de Leieboorden waar heel wat sympathisanten de 400 à 500 wandelaars opwachtten. Ook drumband Calypso uit Zwevegem, waar Christophe vroeger in meespeelde en waar nog familieleden in meespelen, speelde er welkomstmuziek.

Christophe organiseerde een wandeltocht ten voordele van vzw Missing You. "Iedereen heeft vroeg of laat te maken met een overlijden", zei hij bij het begin van zijn organisatie. Zelf verloor hij zijn vader in 1994. "Ik vond hem zelf dood terug in het water." Het duurde meer dan 20 jaar eer Christophe er over kon praten. "Veel te lang", zegt hij nu. "Ik besef nu dat een luisterend oor belangrijk is. Missing You is een vzw die praatgroepen en rouwkampen organiseert om mensen te helpen in hun verwerkingsproces."Christophe begon zijn tocht van 100 kilometer zaterdag in de vooravond in Brugge.Christophe stippelde een tocht van 100 kilometer uit, die zeker door Brugge en Deerlijk moest lopen, de twee gemeenten waar er een vestiging van de vzw Missing You is. Na 5 kilometer vergezelde zijn oudste zoon Tibeau (18) hem en elke tien kilometer kwamen er mensen bij. "Dit symboliseert de weg die je gaat als je met een sterfgeval te maken hebt", zei hij. "Er komen altijd maar mensen bij op je pad om je te steunen." Het was de bedoeling dat Christophe de volledige honderd kilometer uitstapte, maar op enkele kilometer van het einde werd hij 'ontvoerd' door mensen van Studio Brussel. "Ik wist niet wat er zou gebeuren", reageerde hij terwijl hij naar het Sint-Michielsplein werd gebracht. Na een interview met de vraag welk liedje Christophe zou aanvragen en waar op hij antwoordde 'The Sound of Silence' werd hij in de bomvolle Sint-Michielskerk geloodsd waar een 12-uren zangmarathon door verschillende koren bezig was. Christophe werd verwelkomd door een erehaag van mensen. De koren Crescendo uit Rollegem en en Pro Ecclesia uit Kortrijk brachten samen 'The Sound of Silence' voor Christophe, die er samen met zijn zonen Tibeau (18) en Lenz (6) en zijn vrouw Sofie en enkele vrienden van genoot.Christophe vond het enigszins wel jammer dat hij de laatste van zijn 100 km niet kon afmaken maar zei "wat ik ervoor in de plaats gekregen heb is iets om nooit meer te vergeten!" Na het kooroptreden in de Sint-Michielskerk trok Christophe naar de Leieboorden waar heel wat sympathisanten de 400 à 500 wandelaars opwachtten. Ook drumband Calypso uit Zwevegem, waar Christophe vroeger in meespeelde en waar nog familieleden in meespelen, speelde er welkomstmuziek.